Παραστάσεις, χορός, µουσική, εκθέσεις, λογοτεχνία, χειροτεχνία, video-art σε ασυνήθιστους χώρους στο κέντρο της πόλης από 500 καλλιτέχνες φέρνει και φέτος το Αthens Fringe Festival που θα πραγματοποιηθεί για τρίτη χρονιά, από τις 20 έως τις 26 Ιουνίου. Κεντρικό σύνθημά του φέτος το «Smile in the mind» και στόχο το… να σκορπίσει χαμόγελα. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιείται κάθε μέρα από τις 6 το απόγευμα ως τις 12 το βράδυ. Η είσοδος θα είναι 7 ευρώ ενώ για τους φοιτητές, τους ανέργους και τα Αμεα 5 ευρώ.

Ads

Το Athens Fringe Festival άρρηκτο συνδεδεμένο με την Αθήνα και φέτος συν-εννοείται με την πόλη που του ανήκει για την πόλη που του ανήκει, για την πόλη που ανήκει σε όλους. Φέρνει στο φως νέους δρόμους, νέους καλλιτέχνες, αφυπνίζοντας αδέσμευτες δυνάμεις ποιότητας που δεν είχαν χώρο να ξεμυτίσουν ως τώρα, σε ένα περιβάλλον σαν το δάσος του Σέργουντ με μια δικτύωση-συμπερίληψη που χρόνια αιωρείτο σκόρπια.

Από τις 20 έως τις 26 Ιουνίου, η Τεχνόπολις, η Πλάκα, το ιστορικό κέντρο, το Γκάζι, οι δρόμοι και πλατείες που συνοψίζουν τη φυσιογνωμία της πόλης γίνονται χώροι καλλιτεχνικής, πρωτοποριακής εγκατάστασης. Με συνθηματικό το «Smile in the mind»…η Αθήνα μας ανήκει, η Αθήνα πρέπει να είναι ευτυχισμένη.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει 130 καλλιτεχνικές ομάδες, 6 venues, 15 μη κυβερνητικές ομάδες, 82 εθελοντές, 1 λεωφορείο, 21 Μουσεία, 1 ποδηλατάδα και 7 μουσικούς καλεσμένους. Συγκεκριμένα, στο Athens Fringe Bus καλλιτέχνες της χοροθεατρικής οµάδας «Παρακούν» στήνουν ένα «καλλιτεχνικό αντάρτικο»: κατεβαίνουν από το λεωφορείο, παίζουν, σκορπούν χαµόγελα, µοιράζουν έντυπα και αναχωρούν για άλλη γειτονιά.

Ads

Από την άλλη, η ομάδα «Forplay» υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Βασίλη Μαυρογεωργίου σας προσκαλεί στην περιπλάνησή της στους κήπους του συλλόγου Αρχαιολόγων στην ποιμενική κωμωδία του W. Shakespeare» «Όπως Σας Αρέσει».

Παράλληλα, δεκάδες ποδήλατα θα ξεχυθούν σε όλη την Αθήνα σε ένα παιχνίδι θησαυρού για να καταλήξουν στην Τεχνόπολις. Εκεί, η µη κυβερνητική οργάνωση «Δρω» προσαρµόζει στην ελληνική νοηµατική ποίηση και τραγούδια για την ευτυχία.

Επιπλέον, είκοσι ένα µουσεία υποδέχονται τους επισκέπτες του φεστιβάλ µε είσοδο ελεύθερη, σε συνεργασία µε το Δίκτυο Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων του Ιστορικού Κέντρου Αθηνών. Ενώ το Athens House of Photography παρουσιάζει µια έκθεση των καλύτερων έργων από τον διαγωνισµό αναλογικής φωτογραφίας photoraid.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα στηθεί ένα μουσικό πάρτυ στην Τεχνόπολη καθηµερινά έως τα µεσάνυχτα. Πλάι σε εγκαταστάσεις και ζωγραφικά έργα δεκάδων καλλιτεχνών θα παίξουν οι Smokey Bandits, ο Monsieur Minimal Sleepin Pillow, οι Yianneis, οι Burning Sticks και οι Penny & the Swingin’ Cats, HiRollers και Rollin Foxes.

Πληροφορίες: https://www.fringefestival.gr/