Μα ποιοι είναι επιτέλους αυτοί οι ποδηλάτες που έχουν ξεφυτρώσει σα τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή στους δρόμους της Αθήνας; Πόσοι είναι, ποια η ταυτότητα του είδους τους και τί θέλουν απ’ τη ζωή μας;

Ads

Του Γιώργου Αμυρά
Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας
Επιμένουμε Αθήνα (κίνημα πολιτών)

Μετά από χρόνια συστηματικής παρατήρησης, δεκάδες μυστικά πειράματα και απόρρητη διείσδυση στις τάξεις τους, ιδού ο δεκάλογος του ποδηλάτη:

1. έχουν φουσκωμένα πόδια, ιδιαιτέρως τους τετρακέφαλους και γραμμωμένες τις γάμπες.

Ads

2. φοράνε κολάν με επενδεδυμένα μαξιλαράκια στα ευαίσθητα σημεία προκειμένου να διατηρήσουν την αναπαραγωγική ικανότητα και διασφαλίσουν τη συνέχιση του είδους τους.

3. είναι φιλικοί προς τους αδύναμους κρίκους της Αθήνας, σέβονται τους πεζούς, φροντίζουν τα αδέσποτα, ανταλλάσσουν αστεία με τους ηλικιωμένους.

4. όταν στο δρόμο διασταυρώνονται με άλλους ποδηλάτες προβαίνουν σε κούνημα της κεφαλής συνοδευόμενο με χαμόγελο ως τρόπο αναγνώρισης της φυλής τους.

5. προτιμούν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις κατά μόνας ή σε αγέλη.

6. τρέφονται με σουβλάκια, πίνουν πολλά ισοτονικά υγρά και κοιμούνται αργά –παραμένει επιστημονικό μυστήριο πως αντέχουν να μετακινούνται ποδηλατώντας τόσο συχνά.

7. αγαπούν το διαδίκτυο κι επικοινωνούν διαρκώς μεταξύ τους επιλέγοντας ιντερνετικές γιάφκες όπως: filoi-podilatou.gr, podilates.gr, criticalmass.gr, localathens.blogspot.com, ethelontes-podilates.blogspot.com αλλά και στο facebook: taxidiarika podilata, Π.Α.Σ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, MOSCHATO BICYCLE FRIENDS.

8. κηρύττουν τον αλληλοσεβασμό στο δρόμο, ωστόσο οι μυστικές υπηρεσίες διακρίνουν μία ροπή προς την απώθηση του πολυτιμότερου αγαθού του νεοέλληνα, του αυτοκινήτου.

9. δε συγκινούνται από τη μόδα, είναι αδιάφοροι προς τα media και απεχθάνονται τους μονίμως επικρίνοντες.

10. πραγματοποιούν τη γενική τους συνέλευση κάθε Παρασκευή βράδυ στις 22:0 στην πλατεία Ασωμάτων προκαλώντας ρίγη χαράς σε ανυποψίαστους πεζούς κι ενοίκους πολυκατοικιών και ρίγη εκνευρισμού στους μποτιλιαρισμένους οδηγούς.

Η Αθήνα τελεί υπό κίνδυνο. Καλά πληροφορημένες πηγές, που για προφανείς λόγους παραμένουν ανώνυμες, υπολογίζουν σε 5.000 τους καθημερινούς ποδηλάτες της πόλης με αυξητικές τάσεις κατά την εποχή του θέρους. Εαν δεν ληφθούν αμέσως περιοριστικά μέτρα, υπάρχει βάσιμος κίνδυνος να εκπληρωθεί η προφητεία του βιβλίου της Γενέσεως (Γεν. Α, 28) και να συμβεί ό,τι και με τους πρωτόπλαστους ήτοι «αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και πληρώσατε την γην και κατακυριεύσατε αυτής».