Αναταραχή στον όμιλο Μέρντοχ, αλλά και τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, φέρνει μία επιστολή για το σκάνδαλο των υποκλοπών, που είχε συντάξει το 2007 ο Κλάιβ Γκούντμαν, ο ρεπόρτερ της εφημερίδας News of the World που κάλυπτε το ρεπορτάζ για τη βασιλική οικογένεια.

Ads

Το περιεχόμενό της επιστολής, που δόθηκε μόλις σήμερα στη δημοσιότητα, ανατρέπει την υπερασπιστική γραμμή του Μέρντοχ, ότι δηλαδή, οι υποκλοπές είχαν πραγματοποιηθεί εν αγνοία της διεύθυνσης της εφημερίδας.

Οι υποκλοπές, άλλωστε, των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων δεν ήταν κρυφές, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη επιστολή. Αντίθετα, συζητούνταν σε συσκέψεις δημοσιογράφων, με παρόντα τον Άντι Κόλσον, τον τότε αρχισυντάκτη και κατόπιν σύμβουλο επικοινωνίας του Βρετανού πρωθυπουργού. Ο Κόλσον ήταν και εκείνος που απαγόρεψε σε δημοσιογράφους κάθε αναφορά στην υπόθεση, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο.

Ο δημοσιογράφος Κλ. Γκούντμαν απολύθηκε αλλά και φυλακίστηκε για την εμπλοκή του στην υπόθεση. Όπως γράφει ο ίδιος στην επιστολή, ο Κόλσον του υποσχέθηκε τότε, ότι θα επαναπροσληφθεί εφόσον κρατήσει το στόμα του κλειστό και δεν εμπλέξει την εφημερίδα ενώπιον των δικαστηρίων.

Ads

Τέλος, στην επιστολή ο δημοσιογράφος κατονομάζει και τους προϊσταμένους που φέρονται ότι επίσης είχαν πλήρη γνώση των υποκλοπών και τον στήριζαν.

Η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, θεωρείται πλέον πιθανό να καλέσει εκ νέου για κατάθεση τόσο τον Ρούπερτ Μέρντοχ, όσο και τον γιο του, Τζέιμς.