Πρωτοφανής είναι η απόφαση της εταιρίας Twitter να αποκαλύψει στους δικηγόρους του δημοτικού συμβουλίου της βρετανικής επαρχίας South Tyneside, τα προσωπικά στοιχεία του μπλόγκερ Ahmed Khan, που υποτίθεται πως συκοφάντησε κάποια μέλη του συμβουλίου μέσα από το μπλογκ του.

Ads

Το δημοτικό συμβούλιο του South Tyneside, απευθύνθηκε στα δικαστήρια της Καλιφόρνια -όπου εδρεύει το Twitter- μετά τις καταγγελίες τεσσάρων μελών, ότι δυσφημίστηκαν από το μπλογκ «Mr Monkey».

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του συμβουλίου, Paul Robinson, το Twitter έχει γνωστοποιήσει τις πληροφορίες στους δικηγόρους που έχουν αναλάβει την υπόθεση. Πρόκειται για διευθύνσεις IP, αριθμούς κινητών τηλεφώνων, e-mail και άλλα στοιχεία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο κάτοχος του μπλογκ φέρεται να είναι ο Ahmed Khan, δημοτικός σύμβουλος στην πόλη South Shields, ο οποίος όμως αρνείται τις κατηγορίες, αναφέροντας επιπλέον πως οι δικαστικές αυτές αποφάσεις καταστρατηγούν τα δικαιώματά του.

Ads

Σύμφωνα με τον Khan, η Twitter επικοινώνησε μαζί του τον περασμένο Απρίλιο, με αφορμή την κλήτευση που εξέδωσε το δικαστήριο της Καλιφόρνια και ενημερώνοντάς τον, πως θα πρέπει να απαντήσει νομικά μέσα σε 21 μέρες για να μη γνωστοποιηθούν τα στοιχεία του.

Ο Khan παραδέχτηκε πως διατηρεί κριτική στάση προς την πολιτική του δημοτικού συμβουλίου, κάνοντας όμως λόγο για μια «οργουελιανή» κατάσταση. «Είμαι ο τύπος ανθρώπου που λέει ανοιχτά ό,τι σκέφτεται. Δεν έχω ανάγκη να χρησιμοποιώ ανώνυμα μπλογκ», δήλωσε.