Ένα βιβλίο αστυνομικού μυστηρίου παρουσιάζουν στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό 16 συγγραφείς, μέλη της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας. Το βιβλίο με τίτλο «Είσοδος Κινδύνου» αποτελεί ένα πρωτότυπο εγχείρημα που στόχο έχει την προώθηση της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας.

Ads

Όπως αναφέρει ο Α.Γκόλτσος, συγγραφέας και επιμελητής της έκδοσης, «οι συγγραφείς καλούνται να γράψουν ένα αυτόνομο διήγημα που όμως θα υπακούει σε κάποιες κοινές προδιαγραφές».

Κάθε διήγημα θα πρέπει, για παράδειγμα, να έχει κοινούς πρωταγωνιστές και κοινή πόλη και το χρονικό διάστημα στο οποίο εξελίσσεται να είναι μετά το 1960 και μέχρι σήμερα. Επιπλέον οι συγγραφείς δεν θα πρέπει να ξεπεράσουν το όριο των 10.000 λέξεων αλλά ούτε να πέσουν κάτω από 7.000 λέξεις. Παρόλα αυτά ο κάθε συγγραφέας έχει απόλυτη ελευθερία στην ροή και πλοκή του κειμένου.

Η πρωτότυπη αυτή ιδέα ανήκει στην Λέσχη Ελλήνων Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας, ενώ οι συγγραφείς που λαμβάνουν μέρος στο εγχείρημα, ο Ανδρέας Αποστολίδης, Τιτίνα Δανέλλη, ο Φίλιππος Φιλίπου και η Νίνα Κουλετάκη κλπ, είναι όλοι τους ιδρυτικά μέλη της Λέσχης.

Ads

Στόχος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (Ε.Λ.Σ.Α.Λ.) είναι η προώθηση της αστυνομικής λογοτεχνίας σε κάθε επίπεδο και η απόδειξη ότι ακόμη και οι περιορισμοί δεν αρκούν για να επιβάλουν ομοιομορφία και επικάλυψη. Στόχος λοιπόν οι 16 ιστορίες να αποδειχθούν ο ορισμός του ετερόκλητου. Επιπλέον η Λέσχη προσπαθεί για την συλλογή πληροφοριών για τα έργα που έχουν εκδοθεί και ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία, τη καταγραφή τους,τη διακίνηση, έκδοση και μελέτη τους.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και η παρουσίαση του θα γίνει σήμερα στις 7 στο Public Συντάγματος.