«Αντικοινωνική» χαρακτήρισε ο υπουργός Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας, την αντίληψη όσων δεν πληρώνουν εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες, αλλά και στα διόδια αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «το ‘Δεν πληρώνω’ δεν μπορεί να γίνει ανεκτό και δεν μπορεί να συνεχιστεί ούτε στα εισιτήρια, ούτε στα διόδια». Παράλληλα, ο υπουργός προανήγγειλε νομοθετικές ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση αυτών των κινημάτων.

Ads

Ακόμη, προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν μειώσεις στα διόδια, στα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων που δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς, ο Δημήτρης Ρέππας τόνισε ότι «οι κινητοποιήσεις σε νόμιμα πλαίσια είναι σεβαστές, αλλά για κινητοποιήσεις, όπως οι χθεσινές στο μετρό, τα αρμόδια όργανα του κράτους θα πρέπει να πράξουν τα δέοντα και οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών φορέων να κάνουν τα πάντα για να διευκολύνουν την λειτουργία των μέσων μεταφοράς». Παράλληλα, υποστήριξε ότι «οι διαρκείς κινητοποιήσεις τιμωρούν ουσιαστικά το επιβατικό κοινό, που είναι και ο εργοδότης των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες».

Καταλήγοντας, ο Δημήτρης Ρέππας ζήτησε συγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία από τις απεργίες, τονίζοντας ότι δεν είναι ώρα επίταξης, αλλά ώρα ευθύνης.

Ads