Χιλιάδες πολίτες στην πλατεία Συντάγματος. Η έξοδος για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αλλά και οι καιρικές συνθήκες με τις έντονες καταιγίδες επηρέασαν αλλά δεν πτόησαν τους «Αγανακτισμένους», οι οποίοι βρέθηκαν για 19η μέρα μπροστά στη Βουλή με κεντρικό σύνθημα «Δεν πάμε διακοπές, δεν πάμε παραλία, θα ‘μαστε όλοι εδώ, κάθε μέρα στην πλατεία».

Ads

Στη Θεσσαλονίκη και υπό ασταμάτητη βροχή οι «Αγανακτισμένοι», κρατώντας ομπρέλες φωνάζουν: «Βρέχει πολύ-βρέχει αγανάκτηση», «Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, αν δεν φύγουν αυτοί» και «24 ώρες στο δρόμο». Νωρίτερα συγκροτήθηκαν σε πορεία και κατευθύνθηκαν μέσω κεντρικών δρόμων της πόλης προς τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, απ’ όπου επέστρεψαν στο σημείο της αφετηρίας ενώ σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους «Αγανακτισμένους» του Συντάγματος, οι Θεσσαλονικείς αποφάσισαν στις 15 Ιουνίου να περικυκλώσουν τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης.

Εν τω μεταξύ στο Σύνταγμα οι «Αγανακτισμένοι» έχουν αποφασίσει στη λαϊκή τους συνέλευση, κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους στις 15 Ιουνίου, την ημέρα της γενικής απεργίας, και περικύκλωση της Βουλής την ώρα που θα συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Επίσης καλούν τον κόσμο να απέχει την ημέρα αυτή από την αγορά καταναλωτικών αγαθών.

Στο ψήφισμά τους αναφέρουν:

«Τώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το μεσοπρόθεσμο, περικυκλώνουμε τη Βουλή, μαζευόμαστε και μένουμε στο Σύνταγμα. Όλοι μαζί συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τις κινητοποιήσεις που ξεκινήσανε στις 25 Μάη.

Ads

Πρώτος σταθμός η γενική απεργία την Τετάρτη 15 Ιουνίου. Δε σταματάμε μέχρι να το πάρουν πίσω (το μεσοπρόθεσμο). Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη Γενική Απεργία και διαδηλώνουμε ειρηνικά.

Στις 15 Ιουνίου δεν εργαζόμαστε και δεν καταναλώνουμε. Συντονιζόμαστε με όλους τους πολίτες που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μεσοπρόθεσμο, με τους απεργούς και τα σωματεία τους, με τις λαϊκές συνελεύσεις, με τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις σε όλη τη χώρα. Καλούμε τους καλλιτέχνες να πλαισιώσουν την κινητοποίηση, να κατέβουν στους δρόμους μαζί μας και να δώσουν το δικό τους χρώμα τονίζεται στο ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης.

«Το Μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει» καταλήγει το ψήφισμα.