Την απόφαση να μην πάρει μέρος «σε καμία διαδικασία της βουλής που αφορά το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ούτε στην αρμόδια επιτροπή ούτε στην ολομέλεια», ανακοίνωσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, ενώ η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει με την παρουσία και την ψήφο της» το Μεσοπρόθεσμο.

Ads

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΚΟ του ΚΚΕ τονίζει ακόμη πως «καταδικάζει και καταψηφίζει το αντιλαϊκό έκτρωμα, γιατί αυτό υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και ισοπεδώνει τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα».

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία να συμμετέχουν καθολικά στην απεργία της 15ης Ιουνίου και σε όλες τις απεργιακές μάχες, να δώσουν δύναμη στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και να διαθέσουν όλες τους τις δυνάμεις στον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να πολεμήσουν το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», κάθε λογής μνημόνιο, κάθε αντεργατικό, αντιλαϊκό μέτρο.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα από τη Βουλή και, επίσης, καλεί τον ελληνικό λαό να περιφρουρήσει τον ειρηνικό χαρακτήρα της εξέγερσής του και να ματαιώσει την πράξη τα αντιλαϊκά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Ads

Σε σχετική ανακοίνωση της η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η κυβέρνηση Παπανδρέου αλλά και η Βουλή στη σημερινή της σύνθεση, όπως διαμορφώθηκε στις εκλογές του 2009 και σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες από τις σημερινές, στερούνται δημοκρατικής νομιμοποίησης να αποφασίσουν τη διάλυση της κοινωνίας και το ξεπούλημα της χώρας ερήμην του λαού. Ενός λαού που με την ειρηνική του παρουσία εδώ και 22 μέρες διαδηλώνει την πλήρη αντίθεσή του στην πολιτική του Μνημονίου».

Επίσης, η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου θα είναι καταστροφή για την κοινωνία και ταφόπλακα για τη δημοκρατία» και καλεί τους βουλευτές όλων των πτερύγων να μην αποδεχθούν αυτή την πρωτοφανή διαδικασία ευτελισμού του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας.

Σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία και την ψήφο μας μια πρωτοφανή διαδικασία αλλοίωσης της λαϊκής βούλησης, καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται πως και ο πρόεδρος του Λα.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης έχει δηλώσει πως το κόμμα του θα απουσιάζει από την ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.