Ads

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, σε ομιλία του στη Βουλή, σχετικά με τα χθεσινά επεισόδια. «Ποιος είναι εκείνος που δημιουργεί το κλίμα» διερωτήθηκε ο Χρήστος Παπουτσής αναφερόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Χρησιμοποιείται την αστυνομία για καταστολή των αντιδράσεων απέναντι στην πολιτική σας», απάντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη.

Ο Χρήστος Παπουτσής κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι καταδίκασε με «μισόλογα» την επίθεση στο βουλευτή της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη, ενώ υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πίσω από τα επεισόδια και δεν περιφρουρεί τς διαδηλώσεις του. «Ποιοι είναι αυτοί που κάτω από την δική τους σημαία γίνονται επεισόδια», τόνισε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Παπουτσής, απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα ήμουν όμως χωρίς ερωτηματικά εάν άκουγα έστω και μία φράση από τα λόγια σας στις δύο περιπτώσεις που πήρατε το λόγο σήμερα, μιλώντας γι’ αυτά τα επεισόδια εάν αναφερόσασταν στις μολότοφ, στους σιδηρολοστούς, στις ακραίες θέσεις εναντίον της αστυνομίας, σε παραβατικές συμπεριφορές οι οποίες αποδεικνύουν και σηματοδοτούν στη νεολαία παράβαση κανόνων δικαίου, παράβαση των νόμων, παράβαση των κανονισμών, εάν άκουγα έστω και μία λέξη, μία καταδίκη των πρακτικών που λειτουργούν εις βάρος της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού. Δεν άκουσα τίποτα. Δεν άκουσα ούτε μία φράση. Άκουσα απλώς περιγραφή πράξεων, οι οποίες αφορούν ενέργειες οι οποίες είναι γενικώς καταδικαστέες και που όμως είναι υπό διερεύνηση», δήλωσε ο Χρήστος Παπουτσής

«Και επαναλαμβάνω, δεν αντιλαμβάνεστε ότι αυτά τα νέα παιδιά που πολύ δίκαια βρίσκονται στο δρόμο – θέλετε να σας πω πολλά περισσότερα από αυτά στα οποία αναφερθήκατε εσείς; Γιατί η κοινωνία μας είναι μια κοινωνία η οποία βράζει, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, γιατί υπάρχει πρόβλημα σε κάθε ελληνική οικογένεια που αφορά στο μέλλον το δικό της και των παιδιών της – όμως η ελληνική κοινωνία, όπως εκφράζεται στην πλειοψηφία της, εμπιστεύεται αυτήν την Κυβέρνηση, εμπιστεύεται τον Πρωθυπουργό τον κύριο Παπανδρέου προκειμένου να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο», κατέληξε.

Ads

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί την αστυνομία ως μέσο καταστολής των αντιδράσεων απέναντι στην πολιτική της. «Ποιον φοβάστε κύριε υπουργέ; Την κοινωνία ή την καταστροφική πολιτική σας» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για «αυταρχική αλλά όχι αυθαίρετη βία της αστυνομίας».

Νωρίτερα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε «το οργανωμένο κυβερνητικό πολιτικό σχέδιο αστυνομοκρατίας και γενικευμένης καταστολής εναντίον της διογκούμενης μαχητικής, δίκαιης ειρηνικής και ελπιδοφόρας κοινωνικής αντίστασης.»

Στην ανακοίνωσή της τόνισε: «Η κυβέρνηση θεωρεί ότι με την προβοκατόρικη στρατηγική της έντασης με τα ασφυξιογόνα αέρια, τα δακρυγόνα, τις χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, τους ξυλοδαρμούς, τις προληπτικές και τις μαζικές συλλήψεις και προσαγωγές και με τη νομιμοποίηση της αστυνομικής αυθαιρεσίας θα καταστείλει ή θα αποπροσανατολίσει τους αγώνες. Ματαιοπονεί. Ταυτόχρονα όμως ανοίγει το δρόμο της αντιδημοκρατικής εκτροπής και αναδεικνύεται έτσι σε ανεύθυνη και επικίνδυνη.»

Διαβάστε επίσης: Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, επεισόδια και προπηλακισμός Χατζηδάκη