Οι Επιτροπές Ασύλου στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, στην Πέτρου Ράλλη, από τις 31 Μαρτίου έχουν ουσιαστικά αναστείλει τη λειτουργία τους, λόγω έλλειψης τόνερ (μελάνι) για τον εκτυπωτή, σύμφωνα με καταγγελία του Ελληνικού Συμβουλίου του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες,

Ads

Όπως επισημαίνεται, το αποτέλεσμα είναι οι προγραμματισμένες συνεντεύξεις των αιτούντων άσυλο, οι οποίες υπό κανονικές συνθήκες διεξάγονται σε καθημερινή βάση, να μην πραγματοποιούνται και να αναβάλλονται σε ημερομηνίες που φτάνουν πλέον μέχρι και το Δεκέμβρη. Τη στιγμή μάλιστα που εκκρεμούν περίπου 47.000 αιτήματα.

Είναι χαρακτηριστικό, τονίζει το Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, ότι, παρότι οι υπεύθυνοι γνωρίζουν από νωρίς το πρωί ότι οι προγραμματισμένες συνεντεύξεις της ημέρας δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν, δεν παρέχουν καμία ενημέρωση στους αιτούντες άσυλο, οι οποίοι προσέρχονται κανονικά από τις 7:00 το πρωί, όπως έχουν κληθεί, και στη συνέχεια περιμένουν 3 με 4 ώρες χωρίς να λαμβάνουν καμία ενημέρωση. Τελικά, από τις 11:00 και μετά καλούνται κατά ομάδες για να λάβουν νέες προσκλήσεις, χωρίς να τους δοθεί καμία εξήγηση για την όλη ταλαιπωρία.

«Σε καθημερινή βάση, ρωτάμε από την προηγούμενη αν πραγματοποιήθηκε ανεφοδιασμός σε μελάνι, αλλά κανείς δεν γνωρίζει την απάντηση. Έτσι καθημερινά συνωστίζονται δεκάδες αλλοδαποί», επισημαίνει στην «Ελευθεροτυπία» η Κλειώ Νικολοπούλου, εργαζόμενη στη νομική υπηρεσία του Συμβουλίου, η οποία προσθέτει ότι από χθες μάλιστα στην υπηρεσία Αλλοδαπών τέλειωσε και το χαρτί.

Ads