Είναι φανερό πως η κυβέρνηση αλλάζει στάση και καταφεύγει πλέον σε απειλές, προκειμένου να αντιμετωπίσει τους κατοίκους της Κερατέας που εδώ και τρεις μήνες δίνουν τον δικό τους αγώνα, όχι μόνο ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ στην πόλη τους, αλλά ενάντια και σε έναν ακριβό και παρωχημένο τρόπο διαχείρισης απορριμμάτων, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».

Ads

«Σε περίπτωση απένταξης του έργου, από την κοινοτική χρηματοδότηση, το συνολικό ποσό επιβάρυνσης του Δημοσίου από τις δολιοφθορές, τη δημοσιονομική διόρθωση, καθώς και κάθε άλλο κόστος που θα προκύψει, θα καταλογιστεί στο Δήμο Λαυρεωτικής και θα παρακρατηθεί από τους ΚΑΠ 2011 και 2012», δήλωσε ο κος Ηλίας Λιακόπουλος, γενικός γραμματέας Αποκεντρωτικής Διοίκησης

Σε περίπτωση που χαθεί η κοινοτική χρηματοδότηση για το έργο ύψους 12 εκατ. ευρώ, όσοι στέκονται ενάντια στην κατασκευή του, θα κληθούν να πληρώσουν, τόσο το κόστος όσο και τις αποζημιώσεις προς τους εργολάβους. Μάλιστα σύμφωνα με υπολογισμούς των κατοίκων της περιοχής, οι φορολογούμενοι έχουν καταβάλει 3 εκατ. ευρώ στα ΜΑΤ που φυλάσσουν τα μηχανήματα των εργολάβων. Με άλλα λόγια ο κος Λιακόπουλος, αποδίδει τις αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Λαυρίου για «πάγωμα» τους έργου στους δημότες Λαυρεωτικής και ενημερώνει τους εμπλεκόμενους για την προώθηση ειδικής νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή, προκειμένου οι αντιδρώντες να πληρώσουν.

Λίγες ημέρες έχουν περάσει από την «προσπάθεια για διάλογο», που επέδειξε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής προκηρύσσοντας διαγωνισμό με τίτλο «μέτρα δημοσιότητας για το έργο ΧΥΤ στην ΟΕΔΑ Ανατολικής Αττικής στη θέση Βραγόνι-Κερατέας» με σκοπό την ανάδειξη κάποιου υπεύθυνου που θα αναλάβει να εκδώσει έντυπο πληροφοριακό υλικό το οποίο θα διανεμηθεί στους κατοίκους της περιοχής. Επίσης θα έχει την ευθύνη δημιουργίας σχετικού ραδιοφωνικού σποτ, με την συνολική αξία του έργου να αγγίζει τα 77.350 ευρώ.

Ads