Ένταση επικράτησε το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία Συντάγματος, όταν διαδηλωτές απέκλεισαν τις εισόδους και τις εξόδους της Βουλής, με αποτέλεσμα βουλευτές και εργαζόμενοι να μην μπορούν να αποχωρήσουν από το κτίριο του Κοινοβουλίου. Τελικά, με την παράταξη ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, η αποχώρηση των βουλευτών και των εργαζομένων κατέστη δυνατή αργά τη νύχτα, υπό τις αποδοκιμασίες του πλήθους.

Ads

Δεκάδες χιλιάδες πολιτών συγκεντρώθηκαν και σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους απέναντι την οικονομική κρίση, τις αβάσταχτες συνέπειές της στην ελληνική κοινωνία και την διαφθορά του πολιτικού συστήματος.

Αργά το βράδυ, το συγκεντρωμένο πλήθος προχώρησε σε αποκλεισμό όλων των εισόδων και εξόδων που βρίσκονται στο περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου του Κοινοβουλίου. Δυνάμεις των ΜΑΤ παρατάχθηκαν μπροστά από τους διαδηλωτές. Για αρκετές ώρες, βουλευτές και εργαζόμενοι δεν μπορούν να αποχωρήσουν από το κτίριο της Βουλής.

Ακολούθησαν διαπραγματεύσεις αξιωματικών της αστυνομίας με διαδηλωτές, προκειμένου οι τελευταίοι να πειστούν να αποχωρήσουν, ωστόσο, οι συγκεντρωμένοι παρέμεναν ανυποχώρητοι.

Ads

Τελικά, με παράταξη ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων κατά μήκος της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, αργά τη νύχτα κατέστη δυνατή η αποχώρηση βουλευτών και εργαζομένων από το κτίριο του Κοινοβουλίου.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι παρέμεναν έξω από την κεντρική είσοδο του Κοινοβουλίου, κατά την αποχώρηση βουλευτών και εργαζομένων που εξέρχονταν με τα αυτοκίνητά τους, προέβαιναν σε έντονες αποδοκιμασίες.