Απομακρύνθηκαν από συνεργεία του Δήμου Αθηναίων με τη συνδρομή της αστυνομίας οι σκηνές των Αγανακτισμένων, που βρίσκονταν στην πλατεία Συντάγματος από τον περασμένο Μάιο. Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου με την εντολή να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Ads

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 4 τα ξημερώματα και ολοκληρώθηκε περίπου στις 8 το πρωί. Επί τέσσερις ώρες δημοτικοί υπάλληλοι καθάριζαν την πλατεία Συντάγματος. Σύμφωνα με το Δήμο Αθηναίων, το κόστος των ζημιών στο κέντρο της Αθήνας ανέρχεται σε 612.017 Ευρώ. Εξ αυτών, τα 10.039 αφορούν σε ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, τα 27.003 σε εξοπλισμό καθαριότητας και τα 474.974 σε λοιπές φθορές. Ο δήμος θα προχωρήσει σε επισκευές το επόμενο διάστημα.

Σύλληψη αγανακτισμένου by babisflou

Η επιχείρηση αποκατάστασης της εικόνας της πλατείας πραγματοποιήθηκε με κάποιες εντάσεις, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε οκτώ συλλήψεις, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις που αφορούν στη νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ads

Ξηλώνουν το ιατρείο by babisflou

Είχε προηγηθεί η δημόσια παρέμβαση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, που δήλωσε σε συνέντευξη του πως οι «κατασκηνωτές» δεν έχουν σχέση με τους διαδηλωτές και πως η πλατεία θα αποδοθεί στους κατοίκους, χαρακτηρίζοντας εκφυλιστικό φαινόμενο τις σκηνές.

Αντιδράσεις

Άμεση υπήρξε η αντίδραση των Οικολόγων Πράσινων. “Η κυβέρνηση έδειξε ότι δε μπορεί να ανεχθεί τη μη βία και την αυτενέργεια των πολιτών. Η νυκτερινή επιδρομή στο Σύνταγμα, αποτελεί συνέχεια της 28ης και 29ης Ιουνίου, όταν κυνηγούσαν χιλιάδες ειρηνικούς πολίτες στα σκαλιά του Συντάγματος με κίνδυνο να σκοτωθούν άνθρωποι. Οι Οικολόγοι Πράσινοι δε δεχόμαστε κανένα ενδιαφέρον για την εικόνα της πόλης από εκείνους που χτυπούσαν αδιάκριτα τουρίστες στο Μοναστηράκι και την Πλάκα, καμιά επίκληση νομιμότητας από το πολιτικό σύστημα της φοροδιαφυγής και των αυθαιρέτων.Από σήμερα είμαστε όλοι αγανακτισμένοι, διατηρώντας τη δέσμευσή μας στη μη βίαιη αμφισβήτηση, που αποδεδειγμένα πια ενοχλεί το πολιτικό σύστημα”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

«Καλή αρχή.Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων θα βγάλει κάθε είδους τσαντίρια από όλη την πόλη, χωρίς εξαιρέσεις» ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου τύπου του ΛΑΟΣ, Κωστή Αϊβαλιώτη.