Την απομάκρυνση του Ι. Σπυράκου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών μετά το σημερινό χάος που προκλήθηκε εξαιτίας των μετατάξεων στα δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου.

Ads

Η μετακίνηση των επιβατών με τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, γίνεται από το πρωί με προβλήματα λόγω των μετατάξεων προσωπικού στο υπουργείο Πολιτισμού. Ως αποτέλεσμα οι συρμοί διέρχονται από τους σταθμούς κάθε περίπου μισή ώρα ενώ σε πολλούς σταθμούς δεν υπήρχαν υπάλληλοι στα εκδοτήρια.

Τα σωματεία των εργαζομένων είχαν εδώ και αρκετές ημέρες προειδοποιήσει τη διοίκηση της εταιρείας πως η πραγματοποίηση των μετατάξεων θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ομαλή εκτέλεση των δρομολογίων. Πρόσθεταν πως στους ΗΣΑΠ χρειάζονται προσλήψεις σε καίριους τομείς, ωστόσο οι 144 υπάλληλοι μετακινήθηκαν και σήμερα στις ράγες κυκλοφορούν 7 συρμοί αντί για 12 όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Με ανακοίνωσή τους τα σωματεία επιρρίπτουν τις ευθύνες για το σημερινό χάος στη διοίκηση και επισημαίνουν πως υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ασφαλείας, καθώς λόγω των καθυστερήσεων στη διέλευση των συρμών συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός επιβατών στις αποβάθρες. Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ, ο Λ. Ρενιέρης, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στον ΗΣΑΠ τα προβλήματα οφείλονται στη μετάταξη προσωπικού κίνησης των συρμών. Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του ΗΣΑΠ επιβεβαιώνει ότι οι μετατάξεις προκάλεσαν αυτή τη σοβαρή αρρυθμία και προσθέτει πως γίνονται προσπάθειες ώστε το πρόβλημα να έχει αντιμετωπιστεί τη Δευτέρα.

Ads

Συγνώμη για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού ζήτησε μέσω του ΣΚΑI, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Αριστείδης Μπουρδάρας. Τόνισε ότι οι μετατάξεις ήταν προγραμματισμένες και ζητήθηκαν εξηγήσεις από τη διοίκηση για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν. Δεσμεύτηκε ότι έως την Τρίτη το πρόβλημα θα έχει λυθεί πάση θυσία. Μάλιστα υποστήριξε, ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι είναι εφικτό να έχει λυθεί. Σύμφωνα με τον κ. Μπουρδάρα κυκλοφορεί το 65% των συρμών. Ο γγ του υπουργείου τόνισε ότι αν υπάρξουν ευθύνες, προφανώς θα επιβληθούν κυρώσεις.