Προωθεί στα βίντεο χρηστών της κοινότητας του Tvxs ο αναγνώστης stelios mich.

Ads

Ακινητοποιημένα είναι σήμερα όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού για το 2011. Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, κατά συνέπεια δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια του ΟΣΕ.

Πάντως ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Χ.Τσιόκας, άφησε με χθεσινές δηλώσεις του ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστράτευσης των απεργών στα μέσα μεταφοράς Ο κ.Τσιόκας χαρακτήρισε ακραίο το μέτρο της επιστράτευσης αλλά και αναγκαίο από την κυβέρνηση ώστε η κατάσταση να μη φτάσει στα άκρα.

Στην απεργία συμμετέχουν επίσης, με στάσεις εργασίας:

Ads
  • Δίωρη στάση εργασίας για την Τετάρτη κήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), προκειμένου να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς του λεκανοπεδίου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που πραγματοποιούν στις 13:00, στο Σύνταγμα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2011.
  • Το ΔΣ της ΟΛΜΕ κήρυξε 2ωρη πανελλαδική στάση εργασίας (12.00-14.00 για την πρωινή βάρδια και από τις 14.00 -16.00 για την απογευματινή), προκειμένου να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί στην συγκέντρωση που οργανώνεται από ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ στις 1.00 το μεσημέρι, έξω από τη Βουλή, αλλά και σε αντίστοιχες συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις.
  • Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:00 ως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στις 12:00 στο Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27 – Αθήνα) έχει αποφασίσει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., που θα συμμετάσχει επίσης στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ.
  • Σε συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 14.00 καλεί το ΠΑΜΕ ζητώντας από εργαζομένους και σωματεία να μην αποδεχθούν την εφαρμογή του νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση για τα εργασιακά.
  • Το Σωματείο των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης (Παράρτημα Αττικής) καλεί τα μέλη του σε συμμετοχή στην Παναττική Στάση Εργασίας, και στη συγκέντρωση στη Πλατεία Συντάγματος στις 13:00.
  • Και η Ένωση Μόνιμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ μαζί με τον Σύνδεσμο Εποπτών και Αρχιεργατών ΟΛΠ συμμετέχουν στην 3ωρη παναττική στάση από τις 12:00μ.μ έως 15:00 μ.μ. και συμμετέχουν στην Συγκέντρωση – Συλλαλητήριο στις 13:00, στο Σύνταγμα.
  • Τρίωρη παναττική στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.

Παράλληλα, σήμερα αποφασίζουν στη Γενική Συνέλευσή τους οι φαρμακοποιοί για κινητοποιήσεις.

Αύριο

Την Πέμπτη στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ. Τα λεωφορεία θα εκτελούν δρομολόγια από τις 09.00 έως τις 21.00. Στάση εργασίας και στον Προαστιακό από τις 11 μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Την Παρασκευή τα μέσα μεταφορά θα κινηθούν κανονικά, εκτός από τα λεωφορεία τις μεσημεριανές ώρες, λόγω γενικής συνέλευσης των εργαζομένων.