Για απόπειρα εκφοβισμού των εκπαιδευτικών από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να μη συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που αποφασίστηκε από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, κάνει λόγο η ΟΛΜΕ σε επιστολή της υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Ads

Απαντώντας στην πρόσκληση της υπουργού για την κατάθεση προτάσεων σχετικά με την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών λόγω των καταλήψεων και των απεργιών, οι καθηγητές αναγνωρίζουν αφενός «την αναγκαιότητα να γίνονται κανονικά και με ουσιαστικό τρόπο τα μαθήματα στα σχολεία». Σημειώνουν δε, ότι αυτή η αναγκαιότητα διασαλεύτηκε φέτος από την καθυστέρηση της αποστολής βιβλίων, την πίεση που ασκήθηκε από το Υπουργείο να υπάρξουν υπεράριθμοι μαθητές ανά τμήμα και ακόμη από τα πολλά κενά εκπαιδευτικών, που προέκυψαν σε βασικές ειδικότητες για μεγάλο χρονικά διαστήματα. Επιπλέον τονίζουν ότι πολλά μαθήματα χάθηκαν το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των προβλημάτων που υπήρξαν στη μεταφορά των μαθητών σε πολλές περιοχές της χώρας».

«Μας προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση η μονομερής σας θεώρηση για τις απώλειες διδακτικών ωρών και η μη αναγνώριση των τεράστιων ευθυνών γι’ αυτές της πολιτικής που ασκεί η Κυβέρνησή σας για την Παιδεία», αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί και χαρακτηρίζουν «υποκριτική» την αναφορά του υπουργείου για τις απεργίες και στάσεις εργασίας του κλάδου, «που προσδιορίζονται ως αιτία για τις οποίες έμειναν πίσω στα μαθήματά τους οι μαθητές». Επιπλέον η ΟΛΜΕ καταλογίζει στην ηγεσία του υπουργείου ότι με τη στάση της στοχοποιεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζομένων για απεργιακούς αγώνες, χρεώνοντας στους εκπαιδευτικούς την ευθύνη για την απώλεια διδακτικών ωρών και αποκρύπτοντας έτσι τις πραγματικές αιτίες των κινητοποιήσεων.