Για αποκλεισμό των ΧΥΤΑ Αθήνας – Θεσσαλονίκης και καταλήψεις σε πέντε δημαρχεία της Αττικής και πολλά δημόσια κτίρια ανά την Ελλάδα κάνει λόγο η Ομοσπονδία εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ) προετοιμάζοντας το έδαφος για «τη μητέρα των μαχών» με στόχο να μην περάσει το Μνημόνιο ΙΙ.

Ads

Με μια ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τους εργαζομένους να βάλουν τη σφραγίδα τους στον «γενικό ξεσηκωμό του λαού» με στόχο την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης. Αναφέρεται στο «καινούργιο» που γεννιέται στις πλατείες επισημαίνοντας ότι η μαζική κινητοποίηση δεν προήλθε από ένα μήνυμα στο facebook, αλλά συνδέεται με τις μαζικές απεργίες που προηγήθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η συνδικαλιστική παράταξη ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ που κυριαρχεί στην ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι δεν έχει πλέον καμία σχέση με το σημερινό ΠΑΣΟΚ. Τώρα όμως, όπως γράφει, «είναι η κρίσιμη στιγμή και το στοίχημα πρέπει να είναι: ‘Η τα μέτρα ή εμείς», καλώντας τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε:

  • Γενική πολιτική απεργία και διαρκή αποκλεισμό της Βουλής για την αποτροπή της ψήφισης του νέου Μνημονίου της καταστροφής.
  • Κατάληψη των δημαρχιακών κτιρίων Περιστερίου, Νέας Ιωνίας, Ζωγράφου, Αγίου Δημητρίου και Πειραιά στην Αττική και μετατροπή των αντίστοιχων κτιρίων στις πρωτεύουσες των νομών σε «κέντρα τοπικού συντονισμού, συζητήσεων και πρωτοβουλιών ενεργοποίησης του λαού».
  • Κατάληψη των ΧΥΤΑ στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη και «όπου αλλού είναι δυνατόν με στόχο την παράλυση κάθε δραστηριότητας».
  • Συμμετοχή σε άλλες πρωτοβουλίες κατάληψης δημόσιων κτιρίων και πρωτοβουλιών, όπως «δεν πληρώνω» διόδια, εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, και αποκλεισμό των ταμείων των νοσοκομείων.
  • Μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων.