Δυναμικά συνεχίζονται για 9η μέρα οι κινητοποιήσεις των Αγανακτισμένων, στις κεντρικές πλατείες των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι λαϊκές συνελεύσεις των πολιτών, που αρχίζουν σταδιακά να συμφωνούν -με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες- σε ορισμένους στόχους, απαιτήσεις και δράσεις. Με απόφαση της χθεσινής συνέλευσης του Συντάγματος, οι Αγανακτισμένοι καλούν τους εργαζομένους σε γενική πολιτική απεργία, ενώ στηρίζουν και όλες τις υπόλοιπες απεργίες.

Ads

Αθήνα

Χιλιάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί για ένατη συνεχόμενη μέρα στην πλατεία Συντάγματος, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για το πολιτικό σύστημα και την πολιτική του μνημονίου. Συνθήματα, μουσική και «κατσαρολάδα» δίνουν και σήμερα το ρυθμό στις κινητοποιήσεις, τη στιγμή που τα πανό έχουν πολλαπλασιαστεί. Οι διαδηλωτές υπογραμμίζουν για άλλη μια φορά πως δεν προτίθενται να αποχωρήσουν από τις πλατείες, αν δεν αλλάξει η πολιτική σκηνή του τόπου.

Αργά το βράδυ, η αστυνομία απέκλεισε την είσοδο της Βουλής με κλούβες, όταν ομάδα ατόμων πέταξε μια κροτίδα.

Ads

Στις 21:00 ξεκίνησε η λαϊκή συνέλευση των πολιτών, με στόχο την οργάνωση περαιτέρω δράσεων στις γειτονιές της πόλης και τη συγκεκριμενοποίηση των αιτημάτων των Αγανακτισμένων, ενόψει και της πανευρωπαϊκής ημέρας διαμαρτυρίας την Κυριακή.

Στη χθεσινή συνέλευση, αποφασίστηκε η στήριξη όλων των απεργιών που έχουν προκηρυχθεί για το διάστημα μεταξύ 9 και 15 Ιουνίου. Επιπλέον, οι συγκεντρωμένοι καλούν όλους τους εργαζομένους σε γενική πολιτική απεργία, σε μια προσπάθεια να συνδεθούν σε μεγαλύτερο βαθμό οι κινητοποιήσεις των Αγανακτισμένων με τους εργασιακούς χώρους.

Παράλληλα, συνελεύσεις πραγματοποιούνται από την Τρίτη σε αρκετές γειτονιές της Αθήνας, προκειμένου να εξαπλωθούν οι δράσεις των Αγανακτισμένων σε περισσότερες γωνίες της πόλης. Συγκεκριμένα:

1. Πέμπτη 02-06-2011 , στις 6μμ, Πλατεία Γαρδένια-Ζωγράφου, Λαική Συνέλευση Γειτονιάς
2. Πέμπτη 02-06-2011 , στις 7μμ, Πλατεία Δημαρχείου-Περιστέρι, Λαική Συνέλευση Γειτονιάς
3. Πέμπτη 02-06-2011 , στις 8μμ, Πλατεία Γκύζη, Λαική Συνέλευση Γειτονιάς
4. Παρασκευή 03-06-2011, Συνέλευση-Πλατεία Ταπητουργείου-Βύρωνας

Θεσσαλονίκη:

Κρατώντας κατσαρόλες και πανό και φωνάζοντας συνθήματα και οι Θεσσαλονικείς έδωσαν το παρόν σε μια από τις πιο δυναμικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών. Οι συγκεντρωμένοι συζητούν το ενδεχόμενο συμμετοχής στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ το ερχόμενο Σάββατο, ενώ μελετάται και το να στηθούν μονάδες αιμοδοσίας στο Λευκό Πύργο.

new TWTR.Widget({ version: 2, type: ‘search’, search: ‘greekrevolution OR syntagma OR 25mgr OR europeanrevolution’, interval: 3000, title: ‘τελευταίες πληροφορίες από την’, subject: ‘Πλατεία Συντάγματος’, width: 440, height: 400, theme: { shell: { background: ‘#586639’, color: ‘#ffffff’ }, tweets: { background: ‘#ffffff’, color: ‘#444444’, links: ‘#7cb500’ } }, features: { scrollbar: true, loop: false, live: true, hashtags: true, timestamp: true, avatars: true, toptweets: true, behavior: ‘all’ } }).render().start();