Ελεύθερος αφέθηκε με εντολή του Εισαγγελέα ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που παρέσυρε και σκότωσε με τη μηχανή του, 7χρονο κοριτσάκι Ρομά, στην οδό Κύπρου 59, στο Μενίδι. Ο Εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ώστε να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες του τραγικού συμβάντος και ακολούθως να απαγγελθούν κατηγορίες για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Ads

Μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας ο αστυνομικός θα παραμείνει ελεύθερος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία, ο αστυνομικός επιχείρησε να προσπεράσει προπορευόμενο φορτηγάκι, ενώ πήγαινε να αναλάβει υπηρεσία, με αποτέλεσμα να χτυπήσει το παιδί.

Το κοριτσάκι τραυματίστηκε σοβαρά και τελικά υπέκυψε στα τραύματα του στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου και διακομίστηκε μετά το περιστατικό.

Νωρίτερα, στην περιοχή συγκεντρώθηκαν Ρομά διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του επτάχρονου κοριτσιού. Οι συγκεντρωμένοι Ρομά έβαλαν φωτιές σε κάδους συγκρούστηκαν και πέταξαν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών. Αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν ακόμη στο σημείο.

Ads

φωτό από prezatv