Θύμα ξυλοδαρμού και κλοπής από ομάδα αλλοδαπών έπεσε στην πλατεία Βικτωρίας ο ηθοποιός Στέλιος Μάινας.

Ads

Περιγράφοντας την εμπειρία του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real fm, εξήγησε πως η επίθεση έλαβε χώρα στην πλατεία Βικτωρίας, όπου διαμένει. Κατά τη διάρκεια της νύχτας και ενώ επέστρεφε με τα πόδια στο σπίτι του, ομάδα αλλοδαπών τον προσέγγισε και του έκλεισε το δρόμο. Πριν προλάβει να αντιδράσει, οι αλλοδαποί τον χτύπησαν , αφήνοντας τον αιμόφυρτο στο οδόστρωμα.

«Μου φαίνεται απίστευτο αυτό που έζησα. Παρ’ ολίγον να με σκοτώσουν. Με χτυπούσαν αλύπητα γι΄ αρκετή ώρα. Δεν μπορούσα να πάρω ανάσα. Ήταν τραγικό το συναίσθημα της απόγνωσης που ένιωθα εκείνη την ώρα. Δεν θα ήθελα να συμβεί σε κανέναν αυτό που συνέβη σε εμένα», σημείωσε.

«Είναι λογικό οι άνθρωποι που παστοποιούνται σε ένα τετραγωνικό, να θέλουν να ξεσπάσουν την οργή τους στο διπλανό τους», υπογράμμισε. «Εμένα με έσωσαν δυο Έλληνες, ήταν οι μοναδικοί ανάμεσα σε πλήθος 150 με 200 αλλοδαπών, και το λέω χωρίς καμιά εθνική υπερηφάνεια. Το κράτος έπρεπε να δίνει το “παρών”. Απορώ πως δεν προστατεύεις τον δικό σου τόπο».

Ads

«Αγαπώ την πόλη μου, εδώ μεγάλωσα, έτσι μ’ αυτό που είναι και μ’ αυτό που κουβαλάει. θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την πόλη που αγαπώ. Υπάρχει ένα κλίμα φοβίας που δεν δικαιολογώ, παρά αυτό που μου συνέβη», συνέχισε.

«Η λύση είναι να πιστέψουμε ο ένας τον άλλο, να δείξουμε αλληλεγγύη ο ένας στον άλλο. Ας κρατήσουμε τα ιδανικά μας όχι ως επιτιθέμενοι, όχι ως καταστολή. Ας δούμε κι αυτούς που αγωνίζονται να κρατήσουν τα μαγαζιά τους ανοιχτά, στο κέντρο της Αθήνας, γιατί ο διπλανός μας είμαστε εμείς».