Τις κινητοποιήσεις τους αποφάσισαν να κλιμακώσουν οι ιδιοκτήτες ταξί, εντείνοντας την αντιπαράθεσή τους με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Οι απεργοί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο μεταφορών το πρωί της Τετάρτης στις 10 το πρωί.

Ads

Ενώ το μεσημέρι, λοιπόν, είχε ανακοινωθεί από τα γραφεία του ΣΑΤΑ ότι θα παρατείνουν την απεργία τους για ένα ακόμη 24ωρο, μέχρι τις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης, το απόγευμα στο site του Συνδικάτου αναρτήθηκε νέα ανακοίνωση

Στην ανακοίνωση αυτή γίνεται λόγος για επ’ αόριστον συνέχιση της απεργίας, ενώ τα δημοσιεύματα για λήξη της απεργίας την Παρασκευή χαρακτηρίζονται ανυπόστατα και μη ανταποκρινόμενα στην πραγματικότητα

Η« 48ωρη προειδοποιητική απεργία συνεχίζεται επ’ αόριστον, αφού δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και καμία συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο» αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται, «Η απεργία συνεχίζεται και προς το παρόν δεν έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης».

Ads

Για έκτακτες ανάγκες υγείας θα υπάρχουν οχήματα ασφαλείας στα Ραδιοταξί όλης της χώρας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Συνάντηση με Φ. Πετσάλνικο

Συνάντηση με εκπροσώπους ιδιοκτητών ταξί είχε ο πρόεδρος της Βουλής κατόπιν αιτήματός τους.

Ο κ. Πετσάλνικος χαρακτήρισε λανθασμένη τη μορφή των κινητοποιήσεων με αποκλεισμό λιμανιών και αεροδρομίων, διότι –όπως είπε- ταλαιπωρείται η κοινωνία, κυρίως όμως πλήττεται ο τουρισμός, τον οποίο έχει ανάγκη ο τόπος σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία.

Παρακάλεσε, συνεπώς, τους οδηγούς ταξί να μην προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες και να συνεχίσουν τον διάλογο με το υπουργείο γιατί μόνον έτσι μπορεί να λυθούν τα όποια προβλήματά τους.

Δεσμεύτηκε τέλος, ότι θα μεταφέρει στον Υπουργό Υποδομών Γιάννη Ραγκούση τα αιτήματα τους.