Ταυτοποιήθηκε ο πολίτης που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τα ΜΑΤ, όπως αποδεικνύεται στο βίντεο που κυκλοφόρησε ευρέως στον Τύπο. Πρόκειται για τον Απόλλωνα Λιακόπουλο, εργαζόμενο στο χώρο των ΜΜΕ και εκλεγμένο σύνεδρο στο Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ. Από την ώρα που δέχτηκε επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις, κανείς δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί του και εκτιμάται πως είναι ένας από τους 18 που προσήχθησαν το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας.

Ads

Σε ανακοίνωσή του, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα ζητά την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων διαδηλωτών της πανεργατικής απεργίας. Όπως επισημαίνει, μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ο εργαζόμενος στο χώρο των ΜΜΕ Απόλλωνας Λιακόπουλος, εκλεγμένος σύνεδρος στο Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ, «τον οποίο οι αστυνομικοί των ΜΑΤ αφού χτύπησαν ανηλεώς του έσκισαν τα ρούχα και το μετέφεραν ξεγυμνωμένο στην κλούβα!».

«Η κυβέρνηση Παπανδρέου προχωράει στο Μεσοπρόθεσμο Μνημόνιο αναζητώντας πλάτες στο Σαμαρά, τον Καρατζαφέρη και την Μπακογιάννη, παζαρεύει για μια κυβέρνηση συνεργασίας με στόχο να κάμψει τις αντιστάσεις των εργαζόμενων και της νεολαίας που με την σημερινή Γενική Απεργία έστειλαν το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης. Καλούμε τα συνδικάτα να καταδικάσουν την καταστολή των διαδηλώσεων της Πανεργατικής Απεργίας, να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και να κλιμακώσουν σε διαρκείας τις απεργιακές κινητοποιήσεις ώστε να στείλουν στο σκουπιδοτενεκέ τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Μνημόνιου», επισημαίνεται ακόμη στην ανακοίνωση.