Σήμα κινδύνου εκπέμπει το Χαμόγελο του Παιδιού λόγω οικονομικής κρίσης. Όπως αναφέρουν τα «Νέα» η οικονομική κρίση, σύµφωνα µε τους υπεύθυνους του συλλόγου, περιόρισε τόσο τις δωρεές που κάλυπταν όλα τα προηγούµενα χρόνια τις ανάγκες του, ώστε πλέον τα χρήµατα στο ταµείο του να επαρκούν για να λειτουργήσει δύο ακόµη µήνες περίπου.

Ads

Σύµφωνα µε τα στοιχεία που παρουσίασε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Γιαννόπουλος, η κύρια εισροή των εσόδων ήταν η συνεισφορά ιδιωτών, η οποία παρουσιάζει µεγάλη κάµψη τον τελευταίο χρόνο. Διευκρίνισε δε, ότι μόνο για την πληρωμή του προσωπικού του Χαμόγελου του παιδιού και τα λειτουργικά έξοδα απαιτούνται περίπου 600.000 ευρώ τον µήνα.

«Τα αποθεµατικά του οργανισµού µάς επιτρέπουν να προσφέρουµε τις δράσεις µας για δύο µήνες θεωρητικά. Στην πραγµατικότητα, τίποτε δεν θα µας κάνει να σταµατήσουµε να αγωνιούµε και να προσφέρουµε τη βοήθειά µας στα παιδιά. Ακόµη και αν αυτό σηµαίνει ότι πρέπει να βγούµε στον δρόµο» υποστήριξε μιλώντας στα «Νέα».

Σύµφωνα µε τους υπεύθυνους του φορέα, το Χαµόγελο έχει πέσει και θύµα της φήµης περί οικονοµικής ευρωστίας του, αφού πράγµατι τα προηγούµενα χρόνια δεχόταν σηµαντικές δωρεές, αλλά κυρίως σε είδος. Εταιρείες δηλαδή προσέφεραν τεχνολογικό εξοπλισµό, τρόφιµα για τους ξενώνες, ακόµη και καύσιµα, πράγµα που δεν συµβαίνει πια, τουλάχιστον στον ίδιο βαθµό όπως παλαιότερα. «Τον τελευταίο καιρό έχουµε υποστεί περισσότερους από 20 ελέγχους. Υγειονοµικούς, επιθεώρησης εργασίας, οικονοµικούς. ∆εν µας φοβίζει κανένας έλεγχος, γιατί δεν έχουµε να κρύψουµε τίποτα. Όµως η Πολιτεία, όπως έχει δικαίωµα να µας ελέγχει, έτσι οφείλει να µας βοηθήσει» υποστήριξε ο κ. Γιαννόπουλος.

Ads