Τη μη νομιμοποίηση συμβασιούχων καθαριστριών του Οργανισμού Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ) που εργάστηκαν στον Οργανισμό από το 1991 έως του 1998, θα εισηγηθεί ο αρεοπαγίτης Ανδρέας Δουλγεράκης στην πλήρη Ολομέλεια του Αρείου Πάγου την ερχόμενη Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011.

Ads

Η υπόθεση αυτή αρχικά είχε οριστεί να συζητηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου 2010, αλλά η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, συμβασιούχοι πυροσβέστες κ.λπ. άσκησαν παρέμβαση υπέρ των καθαριστριών του ΟΠΑΠ και για το λόγο αυτό συζήτησαν και έλαβαν αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης. Νέα δικάσιμος ορίστηκε η 20η Ιανουαρίου 2011.

Όπως θα υποστηρίξει ο Ανδρέας Δουλγεράκης στην εισήγησή του «μετά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος και ενόψει της διατύπωσης του άρθρου 103 του Συντάγματος, απαγορεύεται η μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, όπως και η μετατροπή των απασχολουμένων με σύμβαση έργου». Επιπλέον, θα τονίσει ότι «οι συμβασιούχοι δεν καλύπτονται από την Ευρωπαϊκή οδηγία 1999/170/ΕΚ, καθώς δεν θεσπίζει διατάξεις άμεσης εφαρμογής».

Πάντως, νομικοί παρατηρούσαν ότι ο αρεοπαγίτης Δουλγεράκης στην εισήγησή του που έχει καταθέσει προτείνει να απορριφθούν οι αιτήσεις των συμβασιούχων, επικαλούμενος το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει μετά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001, ενώ η υπόθεση που απασχολεί το Άρειο Πάγο αφορά συμβασιούχους που εργάστηκαν πριν την συνταγματική αναθεώρηση, δηλαδή από το 1991 έως το 1998.

Ads