Αποδεικνύεται ότι στη διαπραγμάτευση η κυβέρνηση δεν έχει διακοσμητικό ρόλο, αλλά διαπραγματεύεται προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, τόνισε η Υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στη Βουλή, μετά τη συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων της Τρόικας.

Ads

Η κα Κατσέλη ανέφερε επίσης ότι το νέο κείμενο δίνει τη δυνατότητα στη Βουλή να θεσπίσει τους όρους, βάση των οποίων θα γίνει η απόκλιση των επιχειρησιακών από τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας. Επιπλέον, η Υπουργός ανέφερε ότι στη διαπραγμάτευση η μάχη γίνεται για τις λέξεις, εξηγώντας ότι ενώ στο αρχικό κείμενο αναφερόταν ότι η αποκλιση από τις κλαδικές συμβάσεις θα γινόταν χωρίς περιορισμούς, κατάφερε να αναφέρεται τώρα ότι θα γίνεται χωρίς αναίτιους περιορισμούς.

Εν το μεταξύ, θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Β. Κορκίδης
την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα για τις επιχειρησιακές συμβάσεις, μετά τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κυρία Λούκα Κατσέλη, με θέμα συζήτησης το Νομοσχέδιο για τις «Επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας ειδικών συνθηκών και λοιπές διατάξεις».

«Είναι θετικό μήνυμα ότι υπάρχουν υπουργοί στην Κυβέρνηση που προσπαθούν να περιορίσουν τις υπερβολικές απαιτήσεις της Τρόικας» υποστήριξε τονίζοντας ότι η μάχη για τον περιορισμό των επιχειρησιακών συμβάσεων κερδήθηκε στο βαθμό που αυτές παρέμειναν ως ειδικό καθεστώς υπό προϋποθέσεις και για προκαθορισμένο χρονικό διάστημα.