Επανέλαβε ο πρόεδρος του Λα.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης τα περί αποχώργησής του από τη Βουλή, κάνοντας λόγο για «πράξη ενέργειας και σκέψη ευθύνης που δεν έχουμε υιοθετήσει αλλά και δεν έχουμε αποκλείσει».

Ads

Μιλώντας στη Βουλή, ο πρόεδρος του Λα.Ο.Σ. επισήμανε πως «εάν πρόκειται να μείνει αυτή η ασύνδετη και επικίνδυνη κυβέρνηση τότε δεν μένει άλλη λύση από το να πάμε σε εκλογές», ενώ σχολιάζοντας τις αντιδράσεις στις χθεσινές του δηλώσεις τόνισε: «κάποιοι ξύπνησαν, κάποιοι πανικοβλήθηκαν».

Απευθυνόμενος ειδικά προς τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος παρότρυνε τον πρωθυπουργό να «του δώσει επιτέλους ένα υπουργείο να ησυχάσουμε», απάντησε: «Ο κ. Σαμαράς ζήτησε δημόσια να μου δώσουν ένα υπουργείο. Ίσως είναι απάντηση στην πρότασή μου στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών να αναλάβει αναπληρωτής πρωθυπουργός με όλα τα οικονομικά υπουργεία. Αν η παρουσία μου ενοχλεί την εθνική ομοψυχία να μπω στην αποθήκη. Δεν είχα καρέκλα και δεν με ενδιαφέρει καρέκλα».

Σχετικά με τις αντιδράσεις πολιτών κατά πολιτικών, διερωτήθηκε: «Ψιχαλίζει; Όχι, μας φτύνουν και αυτό θα πολλαπλασιαστεί» για να συμπληρώσει: «Όταν φιλήσυχοι πολίτες απένταροι μετατρέπονται σε χούλιγκανς και προπηλακίζουν βουλευτές που φυγαδεύονται περίπου ως κακοποιοί μέσω του Εθνικού Κήπου, προφανώς υπάρχει πρόβλημα, προφανώς πρέπει να ακούσουμε και προφανώς κάτι να κάνουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα και ότι δεν μας αφορά και το βράδυ να πηγαίνουμε στην ψαροταβέρνα να φάμε και να πληρώσουμε όσα η σύνταξη ενός ταλαίπωρου συμπολίτη μας».

Ads