Απολογήθηκαν χθες στον ανακριτή ανηλίκων, ένας 15χρονος και ένας 19χρονος που συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Κυριακής στην Κερατέα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, διώκονται με τον κουκουλονόμο για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και αντίσταση κατά της αρχής.

Ads

Και οι δύο είναι κάτοικοι της περιοχής ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο να παρουσιάζονται δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.

Στο μεταξύ, σε χρήση πλαστικών σφαιρών από καουτσούκ κατά κατοίκων που διαμαρτύρονται για τα σχέδια κατασκευής ΧΥΤΑ στην Κερατέα προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στα επεισόδια του Σαββάτου. Όπως σημειώνει ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας, η συμπεριφορά των ΜΑΤ ήταν τόσο προκλητική που κατέβασαν τα παντελόνια ενός συλληφθέντος, χτύπησαν γι’ άλλη μια φορά ηλικιωμένους ανθρώπους και φώναζαν «χούντα, ρε» στον κόσμο που έτρεχε να σωθεί.

Την απαράδεκτη συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή κατήγγειλε σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα και ο δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού, κάνοντας λόγο για «αστυνομικές δυνάμεις προστασίας των εργολάβων». Οι φορείς, μάλιστα, της περιοχής ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το συγκεκριμένο θέμα.

Ads