Νέα επεισόδια μεταξύ κατοίκων και δυνάμεων των ΜΑΤ σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο στην Κερατέα. Περίπου 100 κάτοικοι συγκεντρώθηκαν σε απόσταση 200 μέτρων σχεδόν από το αστυνομικό μπλόκο, στο πλαίσιο του αγώνα που δίνουν κατά της κατασκευής ΧΥΤΑ στην περιοχή.

Ads

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν στη χρήση χημικών προκειμένου να τους εκτοπίσουν και οι συγκεντρωμένοι, αφού άναψαν φωτιές στη Λεωφόρο Λαυρίου, κατευθύνθηκαν προς το αρχικό μπλόκο.

Στην περιοχή παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις και άνδρες των ΜΑΤ αν και το Σάββατο επικρατεί ηρεμία στην περιοχή. Σημειώνεται ότι η εκδίκαση της έφεσης κατά της απόφασης του Ειρηνοδικείου Λαυρίου για χωροθέτηση ΧΥΤΥ στην Κερατέα πήρε αναβολή για τις 2 Φεβρουαρίου.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε σήμερα την περιοχή και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους κατοίκους. «Ο αγώνας σας για ποιότητα ζωής δεν είναι παράνομος, παράνομοι είναι αυτοί που με τα ΜΑΤ και με τη βία προσπαθούν να τον καταστείλουν. Η απάντηση που δεχόσαστε από τις δυνάμεις καταστολής στην προσπάθεια αυτή είναι βία και δακρυγόνα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στους κατοίκους της περιοχής.

Ads

Παράλληλα, ανέφερε ότι κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής ντοκουμέντα με σκηνές βίας και αντισυνταγματικής συμπεριφοράς από την αστυνομία και ζήτησε την θέση του προέδρου της Βουλής επ’ αυτών.

«Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετατράπηκε σε υπουργείο προστασίας των μεγαλοεργολάβων. Τα σκουπίδια για κάποιους είναι κέρδος και προσπαθούν να επιβάλλουν την άποψη ότι ο αγώνας είναι άδικος», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Ζητάμε την άμεση αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού για τα απορρίμματα και ζητάμε να φύγουν τώρα οι δυνάμεις καταστολής», κατέληξε.