Επεισόδια σημειώθηκαν χθες στην Κερατέα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο πολίτες τουλάχιστον. Οι συμπλοκές μεταξύ των ΜΑΤ και των πολιτών ξεκίνησαν την ώρα που στην Αθήνα λάμβανε χώρα η ογκώδης απεργιακή πορεία. Στο μεταξύ, σήμερα απολογήθηκε για προηγούμενα επεισόδια ο πρώην δήμαρχος της πόλης Σταύρος Ιατρού, κατηγορούμενος, μεταξύ άλλων, για κατοχή και χρήση εκρηκτικών.

Ads

Ο πρώην δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού, ύστερα από την απολογία του στον ανακριτή για παλαιότερα επεισόδια στην περιοχή, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.Ο πρώην δήμαρχος κατηγορείτο για το κακούργημα παράβασης του νόμου περί εκρηκτικών, καθώς και για μια σειρά από πλημμελήματα.

Στο μεταξύ, στα χθεσινά επεισόδια στη λεωφόρο Λαυρίου στη περιοχή Οβριόκαστρο Κερατέας ένας 65χρονος άντρας και ένας νεαρός τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 65χρονος τραυματίστηκε από ευθεία βολή δακρυγόνου στο πρόσωπό του.

Για ακόμα μία φορά η ατμόσφαιρα στην περιοχή έγινε αποπνικτική από την ανεξέλεγκτη χρήση χημικών από τις διμοιρίες των ΜΑΤ.

Ads

Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν για τουλάχιστον τρεις ώρες ενώ μετά το τέλος των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, αστυνομικό ελικόπτερο έφτασε στην περιοχή και ίπτατο πάνω από την Κερατέα, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ ενισχύθηκαν με ακόμα τρεις διμοιρίες.

Μπλοκ από την Κερατέα συμμετείχε και στην μεγαλειώδη απεργιακή πορεία στο κέντρο της πρωτεύουσας.