Μία 27χρονη γερμανίδα υπήκοος συνελήφθη σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα, στο πλαίσιο της επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής κατά την οποία συνελήφθησαν τα τέσσερα άτομα σε Ταύρο και Βύρωνα. Εν τω μεταξύ δόθηκαν από την αστυνομία στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των τεσσάρων συλληφθέντων.

Ads

Η γερμανίδα υπήκοος, η οποία έχει έλληνα πατέρα και γερμανίδα μητέρα, φέρεται να ζούσε τους τελευταίους μήνες στην Αθήνα, ενώ πριν έμενε στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την αστυνομία η 27χρονη φέρεται να έχει επαφές με τους τέσσερις συλληφθέντες.

Η 27χρονη θα παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται με ποια κατηγορία, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα στο σπίτι της, στην οδό Κιουταχείας στον Περισσό. Η αστυνομία αναφέρει ότι η μητέρα της 27χρονης είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για συμμετοχή στη γερμανική οργάνωση «ΡΑΦ».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της 27χρονης Γερμανίδας, Σωτήρη Σπυριούνη, η εντολέας του δεν έχει σχέση με τρομοκρατική οργάνωση και το μόνο, που την εμπλέκει στην υπόθεση, είναι οτι είχε φιλικές σχέσεις με κάποιους από τους κατηγορουμένους. «Η 27χρονη ανήκει στον αναρχικό χώρο, αλλά δεν έχει αναμιχθεί ποτέ σε τρομοκρατικές οργανώσεις», δήλωσε ο Σωτήρης Σπυριούνης.

Ads

Εν τω μεταξύ, στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες που κατηγορούνται για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση». Σε βάρος τους εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης από τον 5ο ανακριτή Θεσσαλονίκης για βομβιστική ενέργεια σε κτίριο της ΔΕΗ στις 13 του περασμένου Οκτωβρίου.Ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες για «σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης, τρομοκρατικές πράξεις και διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής». Και οι πέντε συλληφθέντες έλαβαν, από την 19η τακτική ανακρίτρια, προθεσμία για το πρωί της Δευτέρας.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των τεσσάρων συλληφθέντων, τα οποία δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της. Επιπλέον εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα ευρήματα στα σπίτια στο Βύρωνα (Κορδελιού 30) και στον Ταύρο (Δ. Πλαστήρα 14), τα οποία φέρονται να νοίκιαζαν οι συλληφθέντες με πλαστά στοιχεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, στα δύο σπίτια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν : «Ένα (1) πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov, Ένα (1) πιστόλι 9mm, με γεμιστήρα 10 φυσιγγίων, Εκατό (100) φυσίγγια των 7,62 mm, Εκατόν είκοσι (120) φυσίγγια των 9 mm, Ένας (1) σιγαστήρας για Kalashnikov, Τρεις (3) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, Πέντε (5) USB φορητοί δίσκοι, Δύο (2) Εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα, Οκτώ (8) δελτία αστυνομικής ταυτότητας, εκ των οποίων τα τέσσερα (4) των ιδίων των συλληφθέντων, Κενά έντυπα φοιτητικών δελτίων ταυτότητας, Δύο (2) στρογγυλές σφραγίδες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Χειρόγραφες σημειώσεις, Εννέα (9) πιστωτικές κάρτες, Το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ περίπου, Μονωτικές ταινίες, Λαμπτήρες, Κλειδιά, Σετ εργαλείων με κολλητήρι, Κατσαβίδια, Μία (1) φορητή συσκευή πλαστικοποίησης».

Η αντιτρομοκρατική, το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποίησε έρευνες σε σπίτια συγγενών και φίλων στη Θεσσαλονίκη των τεσσάρων συλληφθέντων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ολοκληρώθηκε η βαλλιστική έρευνα στο πιστόλι των εννέα χιλιοστών που βρέθηκε κατά τη διάρκεια της χτεσινής επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής στο σπίτι στο Βύρωνα, και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το όπλο δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια, αλλά συνεχίζεται η εξέτασή του για να διαπιστωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγκληματικές πράξεις. Μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί η βαλλιστική εξέταση στο Καλάζνικοφ.