Να δημιουργηθεί ένας ευρωπαϊκός οίκος αξιολόγησης ζήτησε η Νέα Δημοκρατία, η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση πως θα αναγκαστεί να λάβει και νέα σκληρά μέτρα. Υπέρ της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης, τάχθηκε με δήλωσή του μία ημέρα μετά την υποβάθμιση της χώρας μας από τον οίκο Standard and Poor’s και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλης.

Ads


Ο κ. Κουβέλης
έκανε λόγο για σαρκοβόρα διάθεση εκ μέρους των ποικιλώνυμων, όπως είπε, οίκοων αξιολόγησης σε βάρους της Ελλάδα και άλλων αδύναμων οικονομιών και ζήτησε να μπει τέλος σε «αυτά τα παιχνίδια, τα οποία θέλουν να λεηλατούν όλους εκείνους οι οποίοι βρίσκονται στη δύσκολη οικονομική κατάσταση».

«Μετά την υποβάθμιση της χώρας από την Standard & Poor’s, η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει την ανάγκη άμεσης δημιουργίας ενός επαρκούς ρυθμιστικού πλαισίου για τη λειτουργία των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης και σύστασης ενός ευρωπαϊκού – επιτέλους – φορέα πιστοληπτικής αξιολόγησης. Το περιεχόμενο όμως της αξιολόγησης είναι άλλη μία επιβεβαίωση ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση» δήλωσε ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας και Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας,