Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίησή του, ενώ για τον ίδιο λόγο προχωρούν σήμερα σε στάση εργασίας και οι εργαζόμενοι της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης από τις 12 έως τις 2:30 το μεσημέρι. Στο μεταξύ, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου για σήμερα ενώ κινητοποιήσεις ξεκινούν και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ

Ads

Οι οδηγοί των ΕΛ.ΤΑ. πραγματοποιούν επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από το βράδυ της Κυριακής και για πέντε μέρες, καταγγέλλοντας ότι δεν τους αποδίδονται σωστά τα ρεπό, ενώ μιλούν για ελλιπές προσωπικό.

Επιπλέον, από σήμερα ξεκινούν απεργία όλοι οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αντιδρώντας στα κυβερνητικά σχέδια για ιδιωτικοποίησή του. Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας και για αύριο Τρίτη, οπότε θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της κεντρικής υπηρεσίας του Τ.Τ..

Επίσης, η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) θα συμμετάσχει στο πανεργατικό Συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, που θα γίνει στις 4 Ιουνίου 2011. Σημειώνεται, ότι η ΟΤΟΕ θα προχωρήσει σε καμπάνια ενημέρωσης της ελληνικής κοινωνίας για τις θέσεις και τις προτάσεις της ΟΤΟΕ, σχετικά με τη δημιουργία α ενός Δημόσιου Πυλώνα Τραπεζών. Ο προτεινόμενος Πυλώνας θα εγγυάται τον ρόλο του Τραπεζικού Συστήματος στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Ads

Στάση εργασίας στην ΕΥΑΘ

Στα σχέδια της κυβέρνησης για αποκρατικοποίηση της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης αντιδρούν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι προχωρούν σήμερα σε στάση εργασίας από τις 12 έως τις 2:30 το μεσημέρι. Στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους θα κάνουν και πορεία από τα γραφεία της ΕΥΑΘ μέχρι το δημαρχείο, με ενδιάμεση στάση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου και στη συνέχεια θα καταθέσουν τις απόψεις τους στο δημοτικό συμβούλιο.

Κινητοποιήσεις εργαζομένων του ΟΤΕ

Την αντίδρασή τους στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ εκφράζουν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, με 500 περίπου εξ΄αυτών να έχουν συγκεντρωθεί και αποκλείσει κτίριο του ΟΤΕ στην οδό Γ΄Σεπτεμβρίου. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα παραμείνουν στο σημείο και πως το μεσημέρι θα αποφασίσουν τη περαιτέρω στάση τους.

Υπενθυμίζεται πως η ΟΜΕ – ΟΤΕ έχει προαναγγείλει σειρά κινητοποιήσεων αρχής γενομένης από την Πέμπτη 2 Ιουνίου με τρίωρη στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας, το Σάββατο στις 4 Ιουνίου θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο στις 11:00 της ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ, ενώ την Πέμπτη 9 Ιουνίου θα πραγματοποιήσει 24 πανελλαδική απεργία και συλλαλητήριο στις 13:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ακόμη η ΟΜΕ -ΟΤΕ, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία στις 15 Ιουνίου μαζί με άλλες υπό ιδιωτικοποίηση δημόσιες επιχειρήσεις.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την πώληση των λιμανιών

Το Υπουργικό Συμβούλιο θα κρίνει το όποιο ποσοστό πώλησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά Α.Ε., ο οποίος θα έχει απορροφήσει πρώτα τα λιμάνια της Ραφήνας, του Λαυρίου και της Ελευσίνας, όπως προκύπτει από δηλώσεις του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη. Ο κ. Διαμαντίδης, με νέα δήλωσή του σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι στα ελληνικά λιμάνια, επισημαίνει ότι η τοποθέτησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο ήταν υπέρ της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων.

Μετά το Δήμο Πειραιά, την κάθετη αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ εξέφρασε και ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας, με την Δημοτική Αρχή να ζητά να παραμείνει σε δημόσιο έλεγχο ο ΟΛΠ, αναφερόμενη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων για το Αττικό Λιμενικό Σύστημα, με το οποίο προβλέπεται η ενοποίηση των Λιμένων Ελευσίνας, Λαυρίου και Ραφήνας υπό τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά.

Ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Λουκάς Τζανής, δήλωσε για το θέμα: «Τα λιμάνια διαδραματίζουν λειτουργίες δημόσιου ελέγχου και κοινωνικής προσφοράς σε ζωτικής σημασίας τομείς, όπως το εμπόριο, οι μεταφορές, ο τουρισμός, καθώς και σε κρίσιμα ζητήματα εθνικής ασφάλειας. Στην περίπτωση που πάψει ο ΟΛΠ να βρίσκεται υπό δημόσιο έλεγχο και να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, θα υπάρξουν προφανείς αρνητικές συνέπειες, τόσο συνολικά για την εθνική οικονομία και ανάπτυξη όσο και ειδικότερα για τα συμφέροντα των πολιτών του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, των οποίων θα τρωθούν σε μεγαλύτερο βαθμό το δικαίωμα στη θάλασσά τους. Ως εκ τούτου, στεκόμαστε απέναντι σε οποιοδήποτε σχέδιο απώλειας του δημόσιου ελέγχου του ΟΛΠ».

Επίσης, σήμερα, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου.