Την οικονομική στήριξη ύψους 20.000 ευρώ αποφάσισε να παράσχει η Βουλή στη κάθε μία από τις οικογένειας των δύο ειδικών φρουρών της Ομάδας «ΔΙΑΣ», που σκοτώθηκαν την 1η Μαρτίου σε ένοπλη συμπλοκή στην περιοχή του Ρέντη. Τη σχετική εισήγηση έκανε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος και έγινε δεκτή από τη Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου.

Ads

Εν τω μεταξύ, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισανίδης προσέφερε στις οικογένειες των δύο νεκρών αστυνομικών, αλλά και των τραυματισμένων, το ποσό των 200.000 ευρώ, Το ποσό σε τέσσερις επιταγές δόθηκε στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο, Ελευθέριο Οικονόμου.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης δήλωσε ότι «με τη χειρονομία αυτή εκφράζει την έμπρακτη συμπαράστασή του στους αστυνομικούς, που αγωνίζονται καθημερινά για την ασφάλεια των πολιτών».

Από την πλευρά του ο Λευτέρης Οικονόμου τόνισε ότι «τέτοιου είδους πρωτοβουλίες στηρίζουν ηθικά τους Έλληνες αστυνομικούς, οι οποίοι καθημερινά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την ασφάλεια της κοινωνίας και την προστασία των πολιτών».

Ads