Νέα «προιόντα» για την πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων ετοιμάζουν οι τράπεζες. Τα νέα αυτά δάνεια θα προσφέρονται με «ευνοϊκότερους όρους» σε ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Ads

Η δυνατότητα εξόφλησης με πιστωτικές κάρτες προς την εφορία σε 3 άτοκες δόσεις έχει ήδη ανακοινωθεί απο τη Eurobank ενώ πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες τράπεζες. Αυτή παρέχεται για τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων, το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, το ΕΤΑΚ (ενιαίο τέλος ακίνητης περιουσίας), την έκτακτη οικονομική εισφορά φυσικών προσώπων, την περαίωση.

Τα δάνεια αυτά που πρωτοεμφανίστηκαν το 2000, επαναφέρουν οι τράπεζες καθώς έχουν μεγάλη ζήτηση τον τελευταίο καιρό. Πρόκειται για δάνεια με μέσο επιτόκιο χαμηλότερο απο το επιτόκιο του καταναλωτικού δανείου που δεν ξεπερνά συνήθως το 9% όταν ένα καταναλωτικό δάνειο έχει ονομαστικό επιτόκιο της τάξης του 14%. Εφόσον βέβαια υπάρχει εξασφάλιση π.χ. ακινήτου τότε το επιτόκιο δεν υπερβαίνει το 6%.

Αν δεν υπάρχει πρόσθετη εξασφάλιση τότε το δάνειο μπορεί να φτάσει τις 40.000 ευρώ. Η αποπληρωμή της Εφορίας με πιστωτική κάρτα επιβαρύνεται με επιτόκιο άνω του 17%.

Ads