Την ενόχληση ακόμα και του πρωθυπουργού φέρονται να προκάλεσαν οι προκλητικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου περί τανκς και χάους εάν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, σύμφωνα με τα σημερινά «Νέα».

Ads

Ο Γ. Παπανδρέου φέρεται έντονα ενοχλημένος από τις νέες δηλώσεις του Θ.Πάγκαλου, αυτή τη φορά στην ισπανόφωνη εφημερίδα El Mundo, που όξυναν την κατάσταση στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Μάλιστα, ο κ. Παπανδρέου φέρεται να ζήτησε από τους υπεύθυνους της ΚΟ να μεταφέρουν στους βουλευτές ότι δεν υιοθετεί στο παραμικρό τις δηλώσεις του Πάγκαλου.

Η οργή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προκλήθηκε όταν ο κ. Πάγκαλος στην απόπειρά του να εξηγήσει το περιεχόμενο της συνέντευξής του στην ισπανική εφημερίδα «El Mundo» υποστήριξε αρχικά ότι έγινε λάθος στη μετάφραση, σημείωσε ότι αναφερόταν στα γεγονότα της Αργεντινής και συμπλήρωσε ότι στο Μπουένος Αϊρες σε μία νύχτα υπήρξαν 42 νεκροί.

Αυτή η τελευταία αναφορά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης προκάλεσε πανδαιμόνιο στην αίθουσα και την αποχώρηση πολλών βουλευτών, με τον Μίμη Ανδρουλάκη να φωνάζει έξαλλος στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Εξαρχο: «Αν δεν διαγράψετε τον Πάγκαλο απόψε, εγώ δεν ψηφίζω».

Ads

Στο ίδιο μήκος κύματος η Χρύσα Αράπογλου δήλωσε στον γραμματέα της ΚΟ ότι «με όλα αυτά που γίνονται, όσα χρήματα έμειναν στη χώρα μετά τις δηλώσεις Δαμανάκη για έξοδο από το ευρώ, θα φύγουν αύριο κιόλας».