«Όσο συνεχίζονται επεισόδια και απειλούνται περιουσίες η Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να παραμένει στην Κερατέα» διεμήνυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής από την Βουλή, προσθέτοντας πως «δυστυχώς η παρουσία της στην περιοχή είναι προϋπόθεση για την διασφάλιση απρόσκοπτης ειρηνικής συμβίωσης». Επιπλέον υποστήριξε ότι από τις προσαγωγές αποδεικνύεται πως «εκείνοι που πετούν μολότωφ πάνε στην Κερατέα από όλη την Αττική προκειμένου να δημιουργήσουν επεισόδια».

Ads

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδη ανέφερε ότι «η Αστυνομία, ως μη όφειλε, παίζει και τον ρόλο του τοπικού διαμεσολαβητή για να αποφεύγονται κάθε βράδυ συγκρούσεις» συμπληρώνοντας πως ο ίδιος δεν έχει καμία διάθεση να κρατά δεσμευμένους αστυνομικούς εκεί.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ από την πλευρά του εξέφρασε την ανησυχία του για τις συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή και προέβλεψε χειρότερες εξελίξεις «όσο η κυβέρνηση εμμένει σε μια νομικά αδικαίωτη θέση για τον ΧΥΤΥ στην Κερατέα». Υποστήριξε δε πως η Αστυνομία δεν προστατεύει ούτε τις περιουσίες ούτε τον αρχαιολογικό χώρο αλλά τρία μηχανήματα παρανόμως εγκαταστημένα στο βουνό. Σε αυτό ο κ. Παπουτσής απάντησε πως οι δικαστικές διενέξεις δεν αφορούν το υπουργείο του. «Όλοι έχουν νομικά επιχειρήματα», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι δεν προκαταλαμβάνει αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Καταλήγοντας τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν «εγκαθιδρύει αστυνομικό κράτος», για να επαναλάβει ότι στην Κερατέα εφαρμόζεται ο νόμος και η Αστυνομία προασπίζεται αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση.

Ads