«Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι υπάρχει η ιδέα για τη συζήτηση της επαναγοράς του ελληνικού χρέους. Είναι μια δημόσια συζήτηση στην οποία εμείς δεν συμμετέχουμε αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών για το ενδεχόμενο επαναγοράς χρέους.

Ads

«Υπάρχουν πολλά σενάρια. Εμείς στη μόνη συζήτηση που συμμετέχουμε είναι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους των 110 δισ. ευρώ και μένουμε εκεί», τόνισε ο Γιώργος Πεταλωτής.

«Διαψεύσαμε ως έθνος και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όλες εκείνες τις ‘Κασσάνδρες’ που προεξοφλούσαν και πολύ συχνά επένδυαν στην καταστροφή μας», υποστήριξε και πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση προχωρά με όραμα και συγκεκριμένο σχέδιο στη θωράκιση της χώρας, της οικονομίας, της κοινωνίας και των θεσμών που τη διέπουν, ώστε να μην βρεθούμε ξανά σε παρόμοια θέση».

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις επαφές που είχε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου στο Νταβός με διεθνείς παράγοντες, τις οποίες χαρακτήρισε «σημαντικότατες» και υποστήριξε ότι «πιστοποιούν άλλη μια φορά την αλλαγή της εικόνας της χώρας την τελευταία χρονιά».

Ads

«Φέτος είμαστε φορέας και συνδιαμορφωτής των εξελίξεων και κυρίως της λύσης ενός γενικότερου πανευρωπαϊκού προβλήματος», δήλωσε.