Προς το αρχείο αγνώστων δραστών οδεύει κατά τα φαινόμενα η δικογραφία για την έκρηξη που σημειώθηκε πριν από ένα χρόνο έξω, στα Πατήσια, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο 15χρονοςΑφγανός πρόσφυγας Χαµιντουλάχ Νατζάφι ενώ τραυµατίστηκε σοβαρά η 10χρονη αδελφή του και ελαφρότερα η μητέρα των δύο παιδιών.

Ads

Τη Δευτέρα συµπληρώνεται ένας χρόνος από την έκρηξη που διαμέλισε τον 15χρονο Χαμί Νατζαφί. Η Ελληνική Αστυνομία ωστόσο δεν έχει καταφέρει να βρει τους δράστες ενώ η ενέργεια εξακολουθεί να θεωρείται «ορφανό χτύπηµα», αν και αρχικά είχε επιχειρηθεί να συνδεθεί µε την οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» χωρίς όµως να προκύψει τελικά απολύτως κανένα στοιχείο για εµπλοκή των κατηγορουµένων.

Εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται η απόφαση του εισαγγελέα από την οποία θα κριθεί αν η δικογραφία θα παραμείνει ανοιχτή και εάν θα διαταχθεί περαιτέρω έρευνα ή αν θα κλείσει και θα τεθεί στο αρχείο µε την ένδειξη «άγνωστοι δράστες».

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της οικογένειας Ηλίας Σιδέρης και Αντώνης Τράκκας προτίθενται σε περίπτωση που η υπόθεση αρχειοθετηθεί να στραφούν δικαστικά εις βάρος του ελληνικού Δηµοσίου διεκδικώντας αποζηµίωση, σύµφωνα µε τις διατάξεις του σχετικού νόµου που ψηφίστηκε και τέθηκε σε ισχύ το έτος 2009, αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ των Νέων. Σύµφωνα µε αυτή τη νοµοθετική ρύθµιση, θύµατα τροµοκρατικών επιθέσεων ή οι συγγενείς τους έχουν το δικαίωµα, ακόµα και αν οι δράστες δεν εντοπιστούν από τις διωκτικές Αρχές, να διεκδικήσουν από την Πολιτεία αποζηµίωση.

Ads