Επίθεση δέχτηκαν Πακιστανικής καταγωγής οδηγοί ταξί από ομάδα άλλων οδηγών χθες το πρωί στην πιάτσα ταξί του αεροδρομίου, Ελευθέριος Βενιζέλος. Όπως καταγγέλλουν η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και η Ένωση Μεταναστών Εργατών, η ομάδα τραυμάτισε τον οδηγό ταξί Ζαχίρ Ακράμ στο πρόσωπο με γροθιές.

Ads

Ο κ. Ακραμ βρισκόταν μέσα στο ταξί του, τελευταίος στην ουρά όταν τον πλησίασαν δύο άτομα και του ζήτησαν να ανοίξει το τζάμι του παραθύρου. Τότε άρχισαν να τον βρίζουν με χυδαίες και ρατσιστικού περιεχομένου εκφράσεις. Κατόπιν άνοιξαν την πόρτα, τον κατέβασαν και τον γρονθοκόπησαν. Αμέσως μετά καταφέρθηκαν εναντίον άλλων Πακιστανών οδηγών που βρίσκονταν εκεί χτυπώντας άλλον ένα και διώχνοντας από την ουρά άλλους δύο.

Σύμφωνα με τις δυο κινήσεις, όταν οι μετανάστες οδηγοί έφτασαν στο Αστυνομικό Τμήμα για να καταγγείλουν το περιστατικό οι αρμόδιοι αστυνομικοί τους έδιωξαν λέγοντας τους ότι «άν κάνουν μήνυση θα κρατηθούν όλοι διότι και οι «άλλοι» θα κάνουν μήνυση».

Μάλιστα το απόγευμα υπήρξε συνέχεια με νέο περιστατικό που δείχνει ότι η ίδια ομάδα επιχείρησε μετά την ενθάρρυνση της από τη στάση της Αστυνομίας, να συνεχίσει το πογκρόμ στο αεροδρόμιο. «Τέτοιες επιθέσεις επιτείνουν το καθεστώς άγριας εκμετάλλευσης των εργαζόμενων οδηγών ταξί, κάποιοι από τους οποίους όχι μόνο έχουν έγγραφα και άδειες επαγγέλματος αλλά και ασφάλιση πολλά χρόνια στο ΙΚΑ» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και η Ένωση Μεταναστών Εργατών.

Ads

Επισημαίνουν δε, ότι «δεν πρόκειται για τυχαίο περιστατικό αλλά για συστηματική προσπάθεια φασιστικών κύκλων που δραστηριοποιούνται στο χώρο των μεταφορών, όπως έδειξε και με κραυγαλέο τρόπο η φασιστική προβοκάτσια των «συνδικαλιστών» της ΕΘΕΛ στη διάρκεια της 48ωρης Γενικής Απεργίας στις 28-29 Ιούνη στο Σύνταγμα που αφού προκάλεσαν την επέμβαση των ΜΑΤ φυγαδεύτηκαν από τους προστάτες τους μέσα στη Βουλή».

Οι δυο κινήσεις καλούν τα συνδικάτα «να καταδικάσουν τις ρατσιστικές επιθέσεις και τη κάλυψη της ΕΛΑΣ στους φασίστες τραμπούκους». «Καλούμε τα συνδικάτα των εργαζόμενων στο αεροδρόμιο, και στα ταξί, το ΕΚΑ να παρέμβουν άμεσα» επισημαίνουν.

«Η εργατική ενότητα είναι η μόνη απάντηση στη κρίση και τη κατάρρευση της οικονομίας που σπρώχνουν οι πολιτικές των κυβερνήσεων και γι αυτό μαζικά τα συνδικάτα πρέπει να αγκαλιάσουν τους μετανάστες , να τους γράψουν στη δύναμη τους για να ενισχύσουμε το κοινό αγώνα ενάντια στη εκμετάλλευση και τη καταπίεση. Όπου υπάρχει ρατσισμός το μεροκάματο θα πέσει, οι απολύσεις θα ανέβουν. Όπου οι εργαζόμενοι ενώνονται έχουν τη δύναμη να νικήσουν» καταλήγει η ανακοίνωση.