Σε στάσεις εργασίας και όχι 48ωρη απεργία θα προχωρήσουν τελικά την Τρίτη και την Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις προγραμματισμένες απεργιακές συγκεντρώσεις.

Ads

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ οι συρμοί του ηλεκτρικού θα μείνουν ακινητοποιημένοι την Τρίτη 28 Ιουνίου από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 10 το πρωί και από τις 4 το απόγευμα μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Χειρόφρενο θα τραβήξει ο ηλεκτρικός και την Τετάρτη 29 Ιουνίου από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 11:00 το πρωί.

Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ καλούν και τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς να επανεξετάσουν το απεργιακό τους πρόγραμμα, δίνοντας προτεραιότητα στην μετακίνηση των διαδηλωτών.

Στάσεις εργασίας και στον ΟΑΣΘ

Ads

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο και την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), συμμετέχοντας στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη και την Τετάρτη, 28 και 29 Ιουνίου, στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Από τον ΟΑΣΘ διευκρινίζεται ότι τα πρώτα πρωινά δρομολόγια των γραμμών, θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μετά τις 08:00΄ π.μ. και έως τις 08:30 π.μ., αναλόγως της αποστάσεως των αφετηριών και τερμάτων από τα αμαξοστάσια.

Διαβάστε επίσης: Απεργιακός πυρετός ενόψει Μεσοπρόθεσμου