Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς στη Βουλή, όπου ολοκληρώνεται και ψηφίζεται το σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση των μέσων. Το «παρών» στην πορεία έδωσε και ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χαρακτήρισε δίκαιο τον αγώνα των εργαζομένων.

Ads

Την Τετάρτη δεν θα κινηθούν τα λεωφορεία από τις 11 έως τις 16:00. Οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα θα αποφασίσουν την Τετάρτη για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συγχωνεύσεις οργανισμών, αποχωρήσεις εργαζομένων μέσω μετατάξεων και συνταξιοδοτήσεων, νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας και καινούργιο οργανόγραμμα καθώς και την τροπολογία με την οποία ποινικοποιείται η άρνηση πληρωμής εισιτηρίου και διοδίων.

Από την πλευρά του το Κίνημα «Δεν πληρώνω» έχει προαναγγείλει κλιμάκωση του αγώνα του. Επιπλέον, το ΠΑΜΕ θα διοργανώσει την Παρασκευή πανελλαδική κινητοποίηση οργανωμένης ανυπακοής, η οποία θα περιλαμβάνει το άνοιγμα των διοδίων και το «μπλοκάρισμα» των ακυρωτικών μηχανημάτων των αστικών συγκοινωνιών.

Ads

Κλιμάκιο της Δημοκρατικής Αριστεράς, με επικεφαλής τον βουλευτή Αχαΐας, Νίκο Τσούκαλη, παραβρέθηκε στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν νωρίτερα οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς συνομίλησε με εκπροσώπους των συνδικαλιστών, καθώς και με εργαζόμενους. Αμέσως μετά ο Νίκος Τσούκαλης δήλωσε: «Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς καταψηφίσαμε το νομοσχέδιο για τις συγκοινωνίες, διότι μέσα από τις διατάξεις του πλήττεται νομοτελειακά ο δημόσιος χαρακτήρας των συγκοινωνιών, καθώς επίσης ποινικοποιούνται οι δίκαιοι αγώνες και τα αιτήματα των πολιτών».