Λίγο μετά τις 10.00 το πρωί της Πέμπτης ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας, που βρίσκονται στην Αθήνα, κατά την οποία οριστικοποιήθηκαν ο εφαρμοστικός νόμος (φορολογικά μέτρα, ιδιωτικοποιήσεις, διαρθρωτικές αλλαγές) και το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο, μια ημέρα έπειτα από την ομόφωνη έγκριση του από το Υπουργικό Συμβούλιο. Αυτήν την ώρα αρχίζει η συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου ο κ. Βενιζέλος να ενημερώσει τους βουλευτές για τα μέτρα που «κλείδωσαν»

Ads

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ευρωπαίο Επίτροπο επί των Οικονομικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, ενώ στόχος είναι μέχρι σήμερα το απόγευμα να έχουν οριστικοποιηθεί οι πίνακες του Μεσοπρόθεσμου, ο εφαρμοστικός νόμος και το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, μετά την ενημέρωση του αρμόδιου Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ.

Ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε τη συνεδρίασή του γύρω στις 10.45 το πρωί της Πέμπτης, με διευρυμένη σύνθεση, προκειμένου ο υπουργός Οικονομικών να ενημερώσει αναλυτικά για τα όσα κλείδωσαν στη συνάντηση με την τρόικα. Εκτιμάται ότι οι σχετικές ανακοινώσει θα γίνουν σήμερα το απόγευμα.

Στη συνέχεια, την Παρασκευή, το κείμενο του εφαρμοστικού νόμου θα δοθεί στα κόμματα της αντιπολίτευσης, για να το επεξεργαστούν μέχρι την έναρξη της κοινοβουλευτικής συζήτησης. Παράλληλα, αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής για τη δεύτερη ανάγνωση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, το οποίο θα συζητηθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ads

Όσο για τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, σήμερα μεταβαίνει στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στις διήμερες εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Κατά το χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι υπάρχει συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2013 και έκανε λόγο για μελλοντικές διορθωτικές κινήσεις, λέγοντας ότι «βρισκόμαστε σε συνεχή και σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας».