Τη συνέχεια της απεργίας πείνας στα Προπύλαια, αποφάσισαν οι Αφγανοί πρόσφυγες, καθώς δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμία ανταπόκριση στα αιτήματά τους από τις ελληνικές αρμόδιες Αρχές.

Ads

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους «έπειτα από 37 ημέρες συγκέντρωσης στα Προπύλαια, δυστυχώς δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση ευαισθητοποίηση από την πλευρά της πολιτείας. Στην περίπτωση που δεν μας δοθεί κάποια συγκεκριμένη και άμεση απάντηση, σκοπεύουμε να συμμετέχουμε όλο και περισσότεροι στην απεργία πείνας και ράψιμο του στόματος».

Παρατίθεται αυτούσιο το κείμενο που καταγράφει την κατάστασή τους τη δεύτερη μέρα της απεργίας:

«Σήμερα στις 30 Δεκεμβρίου, δεύτερη μέρα της απεργίας πείνας κύλησε με ιδιαίτερα και έντονα συναισθήματα απ’ όλους τους πρόσφυγες, επισκέπτες και συμπαραστάτες μας. Οι έξι (6) απεργοί πείνας με ραμμένα στόματα που δεν μπορούν να πούνε λέξη αλλά με βλέμματα που εκφράζουν χιλιάδες λέξεις. Επιμένουν στην απόφαση τους να διεκδικήσουν όχι μόνο τα δικά τους δικαιώματα αλλά και των χιλιάδων άλλων προσφύγων που είναι θύματα της αμέλειας και αδιαφορίας του κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ads

Πολλές φορές δακρύσανε όταν αντίκριζαν ότι εκατοντάδες πολίτες, περαστικοί και συμπαραστάτες τους που και αυτοί συγκινημένοι και με δάκρυα στα μάτια του έλεγαν ότι είναι μαζί τους και τους συμπαραστέκονται στην δύσκολη απόφαση τους να κάνουν απεργία πείνας και να ράψουν το στόμα τους.

Επίσης ήταν πολλοί που τους ζήτησαν να σταματήσουν την απεργία πείνας για να μην βάλουν σε κίνδυνο την ζωή τους, αλλά αυτοί είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι να αποκτήσουν το στοιχειώδες που έχουν για πολιτικό άσυλο.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι πάρα πολλοί συμπατριώτες μας έκφρασαν την επιθυμία να συμμετάσχουν την απεργία πείνας αλλά η επιτροπή τους στα Προπύλαια τους έπεισε να μην το κάνουν τώρα και έχει αποφασιστεί ότι στην περίπτωση μη ανταπόκρισης τους κράτους στο αίτημά τους θα ενταχθούν σταδιακά και άλλα άτομα.

Ευχαριστούμε”