Τεταμένη παραμένει και σήμερα η κατάσταση στην Κερατέα μετά τα χθεσινά έντονα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ πολιτών και δυνάμεων ΜΑΤ, λόγω της προωθούμενης δημιουργίας Χώρου Υγειονομικών Ταφής Υπολειμμάτων. Εντολή για κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα επεισόδια δόθηκε έπειτα από παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ελένης Ραΐκου.

Ads

Συγκεκριμένα ζητείται η διερεύνηση του αδικήματος της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών και του παρισταμένου εισαγγελέα. Επίσης ζητείται η διερεύνηση για τον τραυματισμό δημοσιογράφου τηλεοπτικού καναλιού από αστυνομικούς.

Και σήμερα, τρίτη συνεχή ημέρα, οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή όπου θα κατασκευαστεί ο ΧΥΤΥ, ενώ αστυνομικές δυνάμεις και εισαγγελέας βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τους συγκεντρωμένους. Η λεωφόρος Λαυρίου είναι κλειστή στο σημείο που οδηγεί στον ΧΥΤΥ, ενώ πληροφορίες του Τύπου αναφέρουν πως τη νύχτα άγνωστοι τοποθέτησαν καρφιά στο οδόστρωμα ώστε να μην προσεγγίσουν το σημείο οχήματα της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Χθες, κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξέσπασαν βίαια επεισόδια μεταξύ κατοίκων και δυνάμεων των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν συμπλοκές και να γίνει χρήση χημικών. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν κάτοικοι της περιοχής και ένας δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού Alter.

Ads

Σύμφωνα με την Αστυνομία, διαπιστώθηκε πως άγνωστοι πυροβολήσαν εναντίον των αστυνομικών καθώς βρέθηκαν θραύσματα από σκάγια στο κράνος αστυνομικού διμοιρίας των ΜΑΤ. Δεν έχουν αναφερθεί συλλήψεις ή προσαγωγές.