Τη Δευτέρα θα συνεχιστεί η δίκη των 11 ανηλίκων που κατηγορούνται, υπό το καθεστώς του τρομονόνου, για παράνομη δράση στα «Δεκεμβριανά», πριν από δύο χρόνια. Η δίκη ξεκίνησε σήμερα κεκλεισμένων των θυρών στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Λάρισας.

Ads

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας, εξετάστηκαν 55 από τους 69 συνολικά μάρτυρες κατηγορίας. Τη Δευτέρα θα συνεχιστούν οι καταθέσεις των υπολοίπων μαρτύρων κατηγορίας, καθώς και των 20 μαρτύρων υπεράσπισης και αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Δικαστηρίου.

Απατώντας σε ερώτηση, που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρης Καστανίδης, επισήμανε πως «όλες οι δεσμεύσεις μας ισχύουν». «Μπορώ να εικάσω με βάση και το απαλλακτικό βούλευμα για τους ενηλίκους, ποια θα είναι η πιθανή συνέχεια και η απόφαση του Δικαστηρίου της Λάρισας. Ωστόσο, δεν είμαι εγώ αυτός, ο οποίος θα υποδείξω στους δικαστικούς λειτουργούς τι ακριβώς θα πράξουν», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, μαθητές των Χανίων πραγματοποίησαν σήμερα κατάληψη στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους 11 συμμαθητές τους από τη Λάρισα.

Ads

Μαθητές των Χανίων συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς με σκοπό να πραγματοποιήσουν πορεία στους δρόμους της πόλης. Τελικά όμως, μετά από ψηφοφορία που έγινε, αποφάσισαν να καταλάβουν το κτήριο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων επί της οδού Γιαμπουδάκη.

Η κατάληψη ξεκίνησε λίγο μετά τις 1 το μεσημέρι και έληξε μία ώρα αργότερα. Οι μαθητές ανάρτησαν πανό στην πρόσοψη του κτηρίου στο οποίο έγραφαν: «Οι αγώνες δεν δικάζονται».

Ανάλογη κατάληψη έκαναν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου. «Αλληλεγγύη στους διωκόμενους με τον τρομονόμο μαθητές της Λάρισας», έγραφε το πανό που αναρτήθηκε.