«Πρωτοβουλία για την μετωπική δράση και έκφραση της Αριστεράς» ανέλαβε το Μέτωπο Ανατροπής και Αλληλεγγύης το οποίο απηύθυνε εγγράφως πρόσκληση -για συζήτηση με βάση 4 άξονες- σε δυνάμεις από το ΚΚΕ έως το ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Πέρα από κοινές τοποθετήσεις σε ζητήματα όπως το δημόσιο χρέος, επιδιώκεται και «εκλογική σύμπραξη όλης της Αριστεράς στα πλαίσια μιας ευρύτερης μετωπικής αντιμετώπισης».

Ads

Όπως ανέφερε στέλεχος του Μετώπου στο tvxs.gr, το οποίο διαπιστώνει ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ηγεμονικό σχέδιο στην Αριστερά», η πρόθεση αφορά «διάλογο περίπου από μηδενική βάση». Με το βλέμμα στραμμένο στις υπόλοιπες πτέρυγες του ευρύτερου πολιτικού χώρου, και κυρίως προς το ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει πως «μένει να αποδειχθεί αν υπάρχει η βούληση» για συζήτηση και κοινή δράση.

Ειδικότερα, το Μέτωπο απευθύνθηκε σε ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΝ, ΑΚΟΑ, ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΝΑΡ, ΣΕΚ, ΑΡΑΝ, ΚΟΚΚΙΝΟ, ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΟΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ, ΡΟΖΑ, ΔΗΚΚΙ, ΑΡΑΣ, ΟΚΔΕ – Σπάρτακος, ΟΚΔΕ, Κομμουνιστική Ανανέωση, ΜΛ ΚΚΕ, ΚΚΕ ΜΛ, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ καθώς και σε ΑΚ και Νέο Αγωνιστή, αποστέλλοντας επιστολή καθώς και τα κείμενα των αποφάσεων της Πανελλαδικής Συνάντησης που πραγματοποίησε στις 2 και 3 Απριλίου.

Ζητώντας συναντήσεις για «συζήτηση πάνω στα ζητήματα που αφορούν την μετωπική δράση και έκφραση της Αριστεράς», επισημαίνει:

Ads

«Στις σημερινές τραγικές συνθήκες για τον κόσμο της εργασίας και την λαϊκή πλειοψηφία γενικότερα είναι επείγουσα ανάγκη η συγκρότηση πλατιού, κοινωνικού και πολιτικού μετώπου με στόχο να φύγει η κυβέρνηση, η Τρόικα και το Μνημόνιο και να ανατραπούν οι αντίστοιχες πολιτικές επιλογές.

Σ΄ αυτή την κατεύθυνση είναι πολύ σημαντική η ανάληψη κοινής πρωτοβουλίας των δυνάμεων της Αριστεράς.

Επιθυμώντας να συμβάλουμε σ’ αυτό τον στόχο σας προσκαλούμε σε διμερή συνάντηση για την ανταλλαγή απόψεων και την ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών.

Προτείνουμε τους εξής άξονες συζήτησης:

1. Διερεύνηση κοινής τοποθέτησης για το ζήτημα του δημόσιου χρέους.

2. Διερεύνηση κοινής αντιμετώπισης στο ζήτημα του Συμφώνου για το Ευρώ και γενικότερα της ΕΕ.

3. Διερεύνηση αποτελεσματικών τρόπων πάλης, στο κοινωνικό και συνδικαλιστικό επίπεδο.

4. Εκλογική σύμπραξη όλης της Αριστεράς στα πλαίσια μιας ευρύτερης μετωπικής αντιμετώπισης».