Το τελευταίο αντίο στον 15χρονο πρόσφυγα από το Αφγανιστάν, Χαμί Νατζαφί, ο οποίος σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας στα Πατήσια την προηγούμενη εβδομάδα, είπαν σήμερα στο κοιμητήριο Καισαριανής συγγενείς και φίλοι της οικογένειας.

Ads

«Όλος ο κόσμος ξέρει ότι η τρομοκρατία δεν γνωρίζει, ούτε μάνα, ούτε πατέρα, ούτε πατρίδα και όλοι οι τρομοκράτες είναι εχθροί της ανθρωπότητας. Εγώ, όπως και χιλιάδες συμπατριώτες μου, έφυγα από τη χώρα μου εξαιτίας αυτής της τρομοκρατίας, αυτής της βίας. Και δυστυχώς εδώ πέσαμε θύματα τρομοκρατίας», είπε ο πατέρας του αδικοχαμένου παιδιού.

«Η τυφλή βία χτυπάει παντού. Το δεύτερο παιδί μου αυτή τη στιγμή είναι ανάπηρο, έχει χάσει το φως του. Στη θέση του Χαμί θα μπορούσε να ήταν οποιοδήποτε παιδί. Τα παιδιά τα δικά σας. Πρέπει να κλείσουμε το παράθυρο στην τρομοκρατία ώστε να μην πέσει κανένα άλλο παιδί θύμα της τρομοκρατίας», τόνισε.

Ακόμη, ευχαρίστησε όσους στάθηκαν στο πλευρό του και ευχήθηκε ο θάνατος του Χαμί να είναι η αφορμή ώστε «να γίνει μία φιλανθρωπική οργάνωση για τα παιδιά θύματα της τρομοκρατίας, χωρίς καμία διάκριση φυλής θρησκείας και χρώματος».

Ads

«Στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, θα περιμένουν πολλοί άνθρωποι τον Χαμί, για να τον μεταφέρουν στον τόπο που γεννήθηκε και εκεί να τον κηδέψουν. Σας ευχαριστώ όλους», κατέληξε ο πατέρας του Χαμί.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα θα γίνει τριπλή προβολή της ταινίας Kabuli Kid, στην μνήμη του αδικοχαμένου 15χρονου Χαμί Νατζαφί, στον κινηματογράφο Φιλίπ, (οδός Θάσου 11, περιοχή Πλατεία Αμερικής), στις 18.30, τις 20.00 και τις 22.00. Σκοπός των προβολών είναι η συγκέντρωση χρηματικής βοήθειας για την οικογένεια του 15χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του από τη βόμβα στα Πατήσια, στις 28 Μαρτίου.