Ένα 8χρονο παιδί που επέβαινε σε πλοιάριο μαζί άλλους μετανάστες που προσπαθούσαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα, ανασύρθηκε νεκρό ενώ αγνοείται και ο δίδυμος αδελφός του όταν το πλοίο που τους μετέφερε αναποδογύρισε στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Νικοπόλεως στην Πρέβεζα. Νεκρός ανασύρθηκε και ένας άντρας ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του δεύτερου παιδιού.

Ads

Το λιμεναρχείο Πρέβεζας ενημερώθηκε από την αστυνομία μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα για μια αναποδογυρισμένη λέμβο και ξεκίνησε η επιχείρηση για τον εντοπισμό των ναυαγών.

Αυτή την ώρα στην περιοχή είναι σε εξέλιξη έρευνες από δύτες, πλωτά του λιμενικού, τρία αλιευτικά και ένα Σούπερ Πούμα για τον εντοπισμό του δεύτερου 8χρονου αγοριού που αγνοείται. Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές συνελήφθη ο 52χρονος Έλληνας διακινητής τους.

Οι υπόλοιποι 24 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικοι περισυνελέγησαν τα ξημερώματα από το λιμενικό, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και αργότερα μέσα στην ημέρα θα μεταφερθούν στο πρώην δημαρχείο Ζαλόγγου όπου και θα παραμείνουν προσωρινά.

Ads