Υπό κατάληψη παραμένει για τρίτη μέρα το υπουργείο Υγείας από τους γιατρούς οι οποίοι ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Αντρέας Λοβέρδο για την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία.

Ads

Χθες, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, υπογράμμισε πως το νομοσχέδιο δεν πρόκειται να αποσυρθεί, πρόσθεσε όμως ότι είναι ανοιχτός στο διάλογο και κάλεσε τους εκπροσώπους των γιατρών σε κοινή συνάντηση σήμερα, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν τα νοσοκομεία αφού οι νοσοκομειακοί γιατροί αποφάσισαν νεα 24ωρη για σήμερα, μετά το αδιέξοδο που επήλθε από τη χθεσινή συνάντησή τους με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Κλειστά θα παραμείνουν μέχρι και την Παρασκευή τα πολυιατρεία του ΙΚΑ λόγω της απεργίας των γιατρών.

Ads

Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία της Αττικής από την Παρασκευή μέχρι την Τρίτη, ενώ ρολά θα κατεβάσουν τα φαρμακεία στην υπόλοιπη χώρα από την Παρασκευή μέχρι τη Δευτέρα. Οι φαρμακοποιοί της Αττικής ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν από την 1η Μαρτίου τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους των Ταμείων που δεν είναι συνεπή στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.