Μετά από παρέμβαση συμβασιούχων του δήμου Αθηναίων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην πλ.Κοτζιά, με το αίτημα να αποσυρθεί από την ημερήσια διάταξη το θέμα του προγραμματισμού προσλήψεων 570 εργαζομένων στους τομείς καθαριότητας, πρασίνου, κηποτεχνίας και αλλοδαπών, ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης αποφάσισε την ακύρωση της συνεδρίασης. Ακολούθησε η ανακοίνωση από τους συμβασιούχους ότι καταλαμβάνουν την αίθουσα επ’ αόριστον.

Ads

Ο δήμαρχος Αθηναίων είχε ζητήσει να αποχωρήσουν οι περίπου 200 διαμαρτυρόμενοι από την αίθουσα, και να οριστεί 15μελής αντιπροσωπεία τους, προκειμένου να ακολουθήσει η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο ίδιος επιμένει ότι ο προγραμματισμός προσλήψεων θα συζητηθεί ως θέμα της ημερήσιας διάταξης. 

Οι συμβασιούχοι καταγγέλλουν ότι ο νόμος Ραγκούση ουσιαστικά τους αποκλείει από τις νέες διαδικασίες προσλήψεων καθώς δεν βρίσκονται επί 2 έτη εκτός δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Προσθέτουν επίσης ότι ο νόμος μοριοδοτεί την ανεργία κατά 800 μόρια και τους ίδιους μόλις με τα μισά. Σημειώνεται ότι περίπου 2.000 συμβασιούχοι του δήμου εργάζονται με προσωρινές διαταγές έως ότου εκδικαστούν οι υποθέσεις τους από τον Άρειο Πάγο. Ζητούν τη μονινοποίησή τους με την έννοια ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Εν τω μεταξύ, έξω από το δημαρχείο, πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία μαθητών και γονέων εναντίον των σχολικών συγχωνεύσεων.  

Ads